EGallery_Ruzicasta konverzacija_Peđa Rakićević
KULTURA · art

U saradnji sa grupom Š.U.N.D (Šta umetnost nudi društvu), u prostorijama agencije za integrisane komunikacije „Executive Group“, po šesti put otvorena je izložba „EGallery“. Priliku da predstave svoje radove dobila su 23 mlada neafirmisana umetnika, dok je dominantna tehnika postavke ovoga puta bila ulje na platnu i grafike. Na dva sprata izložene su ukupno 43 slike, grafike i fotografije, te su ljubitelji umetnosti mogli da uživaju u velikom broju dela.

Zadovoljstvo je podržati mlade umetnike, a posebno nam je drago što možemo da kažemo da je saradnja sa studijom Š.U.N.D već postala tradicija. Ovi mladi ljudi zaslužuju priliku da prikažu svoj umetnički izraz i mi je rado pružamo kroz promociju i prostor koji im ustupamo. Zauzvrat dobijamo mogućnost da uživamo u svakoj novoj postavci, a vrata ovog jedinstvenog galerijskog prostora otvaramo svim ljubiteljima savremene umetnosti“, izjavila je Dušica Matijašević, direktorka advertajzinga i strategije agencije za integrisane komunikacije Executive Group.

Među prikazanim radovima ističu se slika Telo, simbolički prikaz prolaznosti fizičkog oblika, autora Gregorija Kalića, koji inspiraciju za svoje radove crpi iz ideje o telima kao oklopima, usled čega se u njima kao česti motivi pojavljuju kornjača i školjke. Radove je predstavila i Marina Stojković koja je svoj opus godinama stvarala u Torontu gde je odrasla, a sada ga usavršava u Srbiji u koju se vratila u potrazi za korenima. Kroz svoja dela ova autorka nastoji da komunicira sa ljudima u vremenu i prostoru koji nisu ograničeni normama sredine i određene kulture. Predstavljena su i dela Peđe Rakićevića, dobitnika brojnih nagrada za umetničko stvaralaštvo, uključujući UNICEF nagradu za anti-ratnu tematiku. Reč je o veštom crtaču i rasnom koloristi čija je linija dinamična, razigrana i subjektivistička. U njegovoj interpretaciji boje i linije se oslobađaju obaveznosti doslednog interpretiranja viđenog i stvaranja uverljive iluzije o realnosti.

„Projekat EGallery, koji već treću godinu zaredom organizujemo u saradnji sa agencijom Executive Group, je među autorima, pre svega studentima, prepoznat kao prvi, veoma važan korak ka samostalnom izlaganju. Zahvaljujući zajedničkom nastupu umetnika i njihovoj promociji, ovaj projekat ispunjava svoj osnovni cilj – osnaživanje mladih umetnika i omogućavanje njihove prepoznatljivosti“, istakla je generalna menadžerka grupe Š.U.N.D Milica Đorđević.

Ova, sada već tradicionalna izložba prodajnog karaktera, biće otvorena za posetioce svakog petka od 15.00 do 17.00 časova, uz prethodnu najavu dolaska na e-mail office@eg.rs, a kako je agencija pet friendly, posetioci će moći da uživaju u postavci zajedno sa svojim ljubimcima.

pagecover985734 Kič tanjiri sa slikama rok zvezda IMG_2306 Izložba slika Marka Tomića 04 BB FNL Web Pic-01 Mikser festival: Konkurs “Black Box” tet Tetovaže za parove · · · · · ·