Škola roditeljstva
PULS GRADA · aktuelno

U domovima zdravlja u Požeravcu, Ubu, Kuršumliji, Vranju i Surdulici otvorene su prve Rosa škole roditeljstva, čime je podržano oko 2.000 beba i njihovih roditelja širom Srbije. Zahvaljujući inicijativi Rosa vode i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, roditelji u ovim gradovima sada prvi put imaju priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće, porođaja i prvih godina odrastanja deteta.

U školama rade pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre i stomatolozi, koji pomažu roditeljima u snalaženju u njihovim novim ulogama. Stručno osoblje škola je tokom proleća prošlo akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu, koja je u skladu sa najvišim svetskim standardima u ovoj oblasti. Škole su organizovane kroz predavanja i radionice koje se održavaju na nedeljnom nivou u kompletno renoviranim i obnovljenim prostorijama u domovima zdravlja.

Rosa je još jednom okupila veliki broj građana koji su kupovinom pakovanja od 1,5 litra vode podržali ono što je važno- porodicu i budućnost dece kroz osnivanje prvih škola roditeljstva u sredinama u kojima ovaj vid podrške nije postojao. Nastavljamo sa otvaranjem novih škola roditeljstva i u naredne dve godine, a u planu je otvaranje ukupno 20 škola “, izjavila je Julija Žigić, predstavnica Rosa vode.

Podsetimo, osnivanje prvih pet Rosa škola roditeljstva usledilo je nakon uspostavljanja tri banke humanog mleka u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu u periodu od 2010. do 2015. godine.


ber Tehno meka „Berghain“ prepoznata kao mesto visoke kulture Nove reči u oxfordskom rečniku Oksfordski rečnik i nove reči u njemu zu Foto serija o depresiji Reklama za čokoladu koja je obišla planetu Reklama za čokoladu koja je obišla planetu · ·