BeFunky-collage
PULS GRADA · gastro

U jednom internacionalnom istraživanju ispitano je više od 25.000 ljudi iz 24 zemlje. Postavljeno im je pitanje koju su hranu od 34 nacionalne kuhinje probali i koja im se svidela, a koja ne.

Brojke su otkrile da su pica i testenina među najpopularnijim jelima na svetu, a italijanska kuhinja dobila je prosečnu ocenu popularnosti od 84 odsto u svim zemljama obuhvaćenim istraživanjem. Naravno, najveći obožavatelji italijanske hrane bili su sami Italijani (99%), koji su izjavili da uživaju u svojim nacionalnim jelima, a slede ih Španci (94%) i Francuzi (92%).

Kineska hrana se našla na drugom mestu, koje je dobilo prosečan rezultat od 78 odsto. Brojke su pokazale da kinesku kuhinju voli 95 odsto kineskog stanovništva, a zatim i gosti iz Singapura (94%) i Hong Konga (91%).

Treća najpopularnija kuhinja na svetu otkrivena je kao japanska, sa prosekom od 71 odsto. Prema istraživanju, najmanje popularna kuhinja na svetu je peruanska, koja ima prosečnu ocenu od samo 32 odsto, što je samo delimično više od finske hrane.

Najniže mišljenje jedne zemlje o drugoj, odnosno o kuhinji druge zemlje, što se procenata tiče, bilo je mišljenje Japana za hranu iz Saudijske Arabije, sa samo 11 odsto japanskih ispitanika koji su izjavili da im se ta hrana sviđa.

U stvari, istraživanje je pokazalo da su Japanci najstroži kritičari sa 23 od 34 zemlje koje su postigle manje od 50 odsto među ispitanicima.

Moon Cake_Home Made Company Home Made Company: Moon Cakes – punjeni sočni keksići sa tankom koricom anastasia-zhenina-84104-unsplash Šta je intuitivna ishrana? Nutricionisti savetuju kako da se bolje hranite bez držanja dijete spaghetti-1987454_1280 Gradonačelnik Bolonje neće da čuje za špagete bolonjeze chocolate-968457_1280 Da li je ovo posao o kome smo sanjali? · · ·