naslovna
fotografija

Da li ste ikada čuli za plažu Čičibuga koja se nalazi na japanskom ostrvu Šikoku? Iako je odgovor verovatno ne i to nimalo ne iznenađuje, verujte nam da će vas fotografije napravljene na ovom mestu oduševiti.

Čičibuga ili Čičibugahama plaža duga je 1km i nalazi se na najmanje popularnom japanskom ostrvu, Šikoku. Ljude su u ovu oblast privlačili mnogobrojni sveti hramovi i obala Pacifika, ali sama plaža je mahom bila nepoznata do skoro. U 2016 godini, turistička organizacija obližnjeg grada Mitojoa pokrenula je nagradni foto-konkurs. Pobednička fotografija prikazivala je dvoje dece čije se siluete odražavaju na površini vode na ovoj plaži u sumrak. To je bio pokazatelj da plaža ima turistički potencijal.

U to vreme, jedan turistički radnik koji obožava fotografiju, počeo je da pravi fotografije sa efektom ogledala. Polako je dodavao nove slike na internet stranu turističke organizacije Mitojoa, povećavajući popularnost ove plaže. Potom je jedna japanska turistička agencija proglasila ovu plažu za najbolje mesto za posmatranje zalaska sunca u Japanu. To je bilo dovoljno da svi pohrle da je vide i naprave svoju verziju fotografije sa refkleksijom silueta u vodi. Plaža koju je do pre par godina posećivala šačica turista, ove godine je privukla 50.000 posetilaca u julu i avgustu.

Prelepi odrazi u vodiOtvori galeriju

naslovna Ovako izgledaju svakodnevni objekti pod mikroskopom naslovna Ono kad možete samo da opsujete naslovna Dva sveta na istim fotografijama BeFunky-collage Tajni svet muzičkih instrumenata · · · · ·