museo-cappella-sansevero-naples-italy-cover1
KULTURA · art

Locirana u srcu istorijske četvrti Napulja, kapela Sansevero se može pohvaliti mermernim skulpturama kakve se retko viđaju. Ona je dom 28 umetničkih dela nekih od najpoznatijih italijanskih majstora vajarstva 18. veka.

Ako planirate da posetite Napulj u narednom periodu, ne propustite priliku da uživate u lepoti ovih zaista neverovatnih skulptura. Ostali mogu da im se dive putem fotografija dostupnih u našoj galeriji.

Najzaslužniji za kreaciju ovog zdanja je Rajmondo di Sangro, princ Sansevera. On je igrao odlučujuću ulogu u dizajnu kapele i izboru tematike umetničkih dela koja se nalaze u njoj.

Pregledom fotografija ovih fantastičnih mermernih skulptura, nije teško zaključiti zašto je Italija obavezna turistička destinacija svih ljubitelja umetnosti. Pogledajte i vi u našoj galeriji kako one izgledaju i pripremite se da budete zadivljeni.

Pokriven Hrist, Đuzepe Sanmartino, 1753.Otvori galeriju
page-banane-cover Umetnost od banana: Ovako nešto još niste videli Mera opstanka Izložba „Mera opstanka” Daniele Fulgosi page-kamuflaza Body paint: Ljudi nestaju na njenim fotografijama Galerija_BGD_1_cover Stare i nove beogradske galerije · · ·