women-2808629_1280
U VAZDUHU · urban flash

Inteligencija je veoma kompleksna tema i naučnici i dalje otkrivaju nove načine na koje se ona može izučavati i da li se ikako na nju može uticati. Ne znamo da li će se svi složiti sa najnovijim zaključkom, ali on je došao kao rezultat istraživanja.

A istraživanja su pokazala da osobe koje imaju visoku inteligenciju imaju tendenciju da budu fine i ljubazne. Oni su bolji u bilo kakvoj vrsti saradnje sa drugim ljudima i obično velikodušniji od ostalih. Pretpostavlja se da je to zbog mnogo većeg nivoa strpljenja koje poseduju, a koje je korisno u svim oblicima saradnje. Ono im omogućava da se lakše izdvoje iz trenutne situacije, posmatraju je objektivno i prikažu veći nivo samokontrole.

U testiranju je učestvovalo stotine ljudi koji su dobili test kognitivne refleksije. U takvom testu treba izbeći očigledan odgovor koji se odmah nameće, ali koji je najčešće pogrešan, kako bi se sagledao čitav problem i odgovorilo tačno. Oni koji su tačno odgovorili bili su uspešniji i u drugom testu, koji je merio velikodušnost.

paper-3376854_1280 Kako da se držite novogodišnjih odluka photo-1516571748831-5d81767b788d Naučne činjenice koje nas nisu učili u školi page-cover-superheroji Portreti superheroja u stilu slika iz 16. i 17. veka beautiful-blond-blonde-157728 Da li muškarci stvarno preferiraju plavuše? · · · ·