Srećni par
U VAZDUHU · urban flash

Mnogi su pokušali da pronađu tajnu dugotrajne i uspešne veze, bilo da je u pitanju bračna ili vanbračna zajednica. Dve reči koje se najčešće pojavljuju kao odgovori u ovom kontekstu su komunikacija i seks. Međutim, po jednom novom istraživanju, ni jedno ni drugo nisu ključni faktor u uspešnoj vezi.

Ono što je otkriveno kao najbitnije je prijateljstvo. Bez obzira na bračni status, srećni parovi su najbolji prijatelji jedno drugom. Oni jedno drugo prvenstveno vide kao najbolje prijatelje, pa tek onda kao ljubavnike. Neki su prvo bili samo prijatelji, pa su kasnije započeli romantičnu vezu. Iako društvo na to ne gleda uvek blagonaklono, nauka kaže da to češće vodi do srećne veze.

I sami možemo zaključiti da je za razumevanje i zajednički život logično da su zasnovani na prijateljstvu. Ključno za pravo prijateljstvo je uzajamno poštovanje, radost, davanje i vrednovanje. Kako je veza takođe nešto uzajamno, ima smisla da prijateljstvo može doneti poverenje potrebno da se zajedno uživa u lepim stvarima i izdrže teški trenuci.

Iz svega navedenog, zaključak je isti, bilo da su vam namere da se vaša veza pretvori u brak ili ne. I on glasi – ukoliko je u osnovi vaše veze prijateljstvo, daleko su veće šanse da će ona biti uspešna!

Pića Šaljiva istina o pićima koja volimo cover www.siouxsiedoll.blogspot.rs i www.baywatch.wikia.com Najgore tetovaže iz devedesetih i dvehiljaditih page-cover Govor tela koji nas čini manje atraktivnim page_cover 10 kreativnih rešenja iz domaće radinosti ·