pjimage - 2019-07-30T112400.723
U VAZDUHU · tech/web

Dok svi sa nestrpljenjem očekuju Samsungov Galaxy Note 10, Apple-ov „iPhone 11“ i sklopive telefone poput Galaxy Fold i Mate X, kineske kompanije i dalje pomeraju granice dizajna pametnih telefona.

Kineski tehnološki gigant Oppo predstavio je svoju najnoviju inovaciju za mobilne uređaje: displej koji ide oko ivica pod tako ekstremnim uglom da ne možete videti nijednu vidljivu masku. Nazvano vodopad ekran, zakrivljeno staklo uvija se oko leve i desne strane telefona pod uglom od 88 stepeni i još je agresivnije od zakrivljenih ekrana na Samsung Galaxy telefonima i OnePlus 7 Pro.

Evo kako izgleda novi ekran telefona:

Oppo je izbacio nekoliko tizera slika nove ekranske tehnologije, uporedivši ga sa sistemom Find X koji je objavljen prošle godine. Tehnologija ekrana izgleda impresivno, ali javlja se skeptičnost po pitanju praktičnosti. Već smo videli telefone sa zakrivljenim ekranima koji beleže nenamerne dodire.

Ekran telefona je još uvek prototip, pa bi Oppo mogao da poboljša dizajn. Međutim, Oppo se pokazao prilično ambicioznim i odvažnim u mobilnoj sferi. Kompanija je prva demonstrirala ultrabrzo punjenje, a zatim ga pustila u telefon. Tada su najavili i prvi u svetu fotoaparat sa optičkim zumom od 5k za pametne telefone.

Vodopad ekran može završiti samo kao marketinški trik, ali svakako izgleda futuristički, kao i sve drugo što kompanija pokušava da proizvede i plasira.

poster lkd app Nova aplikacija: Lako do kola U Trenu U Trenu – Web portal koji spaja profesionalce i korisnike! pexels-photo-2194062 Znate li šta znači čuveno .com? its_ok_web_07-1000x500 Da li će ovaj uređaj vratiti staru slavu vokmenima? · · ·