skyscraper-3184798_1920
U VAZDUHU · urban flash

Bez obzira na to koliko volite svoj posao, osećaj odlaska na odmor je neprocenjiv. Politika odmora vaše kompanije određuje koliko često taj osećaj možete da iskusite. Naravno, prosečna politika odmora razlikuje se od zemlje do zemlje, a neke čak nude znatno više odmora u proseku od drugih.

Kompanija Spotahome je nedavno sprovela studiju koja procenjuje najzdravije gradove na svetu. Studija je razvrstala 89 različitih gradova širom sveta na osnovu različitih faktora, uključujući prosečan ljudski vek, gojaznost, kvalitet vazduha i vode, i vreme za odmor koji zaposleni imaju na raspolaganju. Svaki faktor rangiran je od 0-10, a zatim je izračunat prosek svih tih brojki kako bi se dobio ukupan rang. Od 89 gradova u studiji, samo jedan grad je dobio 0 za količinu odmora koji dobijaju zaposleni. To je grad-država Singapur.

Pošto je Singapur ostrvski grad-država, on je i grad i suverena nacija. Politika odmora u Singapuru omogućava sedam dana godišnjeg odmora. Zaposleni koji imaju više iskustva mogu imati do 14 dana plaćenog odmora, ali prosečan ukupan broj dana još uvek je daleko manji u poređenju sa ostatkom sveta.

Singapur je bio drugi na listi po dužini prosečnog ljudskog veka, odmah iza Tokija. Jedina očigledna razlika između statistike Tokija i Singapura bila je politika odmora. Politika za odmor u Singapuru može imati negativan uticaj na dugovečnost njenih građana. Naime, mnogi naučni dokazi sugerišu da preskakanje odmora može biti štetno za vaše zdravlje.

BeFunky-collage Pronađi posao i provedi Leto #za5 pjimage (75) Vlasnici mačaka su inteligentniji od vlasnika pasa pjimage (76) Ove svakodnevne navike ubijaju vezu pjimage (78) Evo zašto vam bivši partner šalje poruke i nakon raskida · ·