nova
U VAZDUHU · svet

Nema sumnje da će 19. maja većina Britanaca, ali i ostatka planete, pomno pratiti venčanje princa Harija i Megan Markl. Ipak, jedan veseli pas, po imenu Arči, imaće tu čast da svečanu ceremoniju prati iz svoje mini replike dvorca Vindzor koja vredi čitavih 7.000 dolara.

Arči je, dakle, jedan prefinjeni pas koji voli britansku kraljevsku porodicu. Na njegovu sreću, njegova vlasnica Suzan 2008. godine osvojila je na lotou pozamašnu sumu od 1,7 miliona dolara. Kako i sama voli kraljevsku porodicu, naročito kraljevska venčanja. Suzan je poručila mini repliku raskošnog dvorca Vindzor za svog desetogodišnjeg ljubimca. Ovaj nesvakidašnji poduhvat zahtevao je naporan rad u trajanju od 244 sata kako bi svaki detalj bio verodostojno preslikan.

„Mislila sam da bi bilo lepo da Arčiju priuštim nešto tako interesantno, te sam se odlučila za repliku ove impozantne građevine, što se njemu i te kako dopalo”, izjavila je Suzan za BBC.

No, to nije sve. Ne samo da će Arči svečanu ceremoniju posmatrati iz svog luksuznog dvorca, već će tog dana biti svečano odeven u smoking, a na glavi će nositi cilindar kakav dolikuje ovakvoj prilici. Pa ipak je ovo kraljevsko venčanje, zar ne?!

Arčijev dvorac inspirisan je kapijom dvorca Vindzor kralja Džordža IV. Kraljevski par venčaće se u kapeli Svetog Džordža, u kojoj je princ Hari kršten. Interesantan je podatak da je originalan dvorac Vindzor sagrađen u XI veku, i da u njemu uglavnom boravi kraljica tokom slobodnih vikenda. On ujedno važi za najstariji i najveći dvorac koji je i dalje u funkciji.

Nakon venčanja, Suzan planira da donira ovu simpatičnu repliku kako bi i drugi ljudi mogli da je vide i u njoj uživaju, pod uslovom, naravno, da to Arči dozvoli.

photo-1461342249744-29a57e9bd1cb Zašto su cvetni parkovi u Holandiji najlepši na svetu? LEGOLAND Japan Trešnjino drvo od Lego kockica oborilo svetski rekord fda1cd61d3a03dc25083fc916a54c2029c1c6c55 Bajau pleme: Morski nomadi koji mogu dugo da izdrže pod vodom michaels-mount Da li je ovo posao iz snova? · · ·