greg-rakozy-38802-unsplash
U VAZDUHU · urban flash

Ako volite da putujete, spavate i ako volite novac, ovo je savršen posao za vas, a sve što treba da uradite je da odete u Nemačku na par meseci. Nemački svemirski centar traži ljude da učestvuju u studiji spavanja koja treba da pokaže kako ljudsko telo reaguje na bestežinsko stanje.

Sve što učesnici ovog istraživanja treba da urade je da provedu 60 dana u nemačkom gradu Kelnu, gde se i nalazi svemirski centar, između septembra i decembra ove godine, i njihov jedini zadatak je da leže. Istraživanje se sprovodi u ime Nase i Evopske svemirske agencije.

Rečeno je da bestežinsko stanje, koje se može simulirati kroz mirovanje, može da utiče na mišiće i kosti kroz smanjen stres i takođe može da prebaci telesne tečnosti prema glavi. Centar će iskoristiti istraživanje da pronađe načine da se suprotstavi negativnom uticaju bestežinskog stanja na astronaute.

Tokom dva meseca, učesnici će živeti u jednoj sobi ali podeljeni u dve grupe. Jedna grupa će biti rotirana u centrifugi, kao veštačka komora gravitacije, dok se druga grupa neće pomerati. Naučnici, medicinski stručnjaci, fizioterapeuti i nutricionisti će biti na raspolaganju kako bi bili sigurni da su učesnici u redu.

Učesnici moraju biti uzrasta od 24 do 55 godina i nepušači. Treba da budu između 152cm i 190cm visoki, a indeks telesne mase treba da im bude između 19 i 30. Regrutovani će biti i muškarci i žene koji će morati da prođu kroz procene mentalne i fizičke spremnosti, ali kada prođu sve testove, na kraju studije dobiće fin iznos novca. Oko 16.500 evra.

savs-511895-unsplash I najsrećniji parovi se vremenom promene BeFunky-collage (21) Zašto je kafa iz kafića bolja od one koju spremimo kod kuće? joel-bengs-498744-unsplash Kako redosled rođenja utiče na vašu ličnost? photo-1490367532201-b9bc1dc483f6 Evo zašto su zauzeti muškarci privlačniji · · · ·