New-documentary-explores-the-early-years-of-David-Bowie’s-career
KULTURA · muzika

Britanska televizija je nedavno završila glasanje o najvećim ikonama iz raznih oblasti u 20. veku, u okviru jedne svoje emisije. U kategoriji zabave, titulu najveće ikone prošlog veka odneo je Dejvid Bouvi.

Tri godine nakon svoje smrti, Bouvi je pobedio u ovoj kategoriji ispred drugih čuvenih umetnika poput Čarlija Čaplina, Merilin Monro i Bili Holidej. Krajnji cilj ovog glasanja je da se izabere sveukupno omiljena ličnost 20. veka, kada se suoče pobednici iz svih pojedinačnih kategorija.

Za sada su u još tri kategorije pobedili Nelson Mandela, Alan Tjuring i Ernest Šeklton, a ovih dana će se proglasiti i pobednici za preostale tri. Svi oni će na kraju ući u konačan okršaj, gde će proglašenje najveće ikone biti obavljeno uživo 5. februara. Šta mislite, da li Dejvid Bouvi ima šansu za konačnu pobedu?

naslovna Šta sve možemo naučiti od Rolingstonsa b4abf15442d598dcec04e4fe7833bdc6 Top 5 vrlo različitih obrada pesme „I Put a Spell on You“ prince Muzička recenzija: Prince „Piano and Microphone 1983“ (WB/Mascom) BRM logo izgled (1) (2) Prijavite se na Bunt rok festival · · · · ·