avion1
PULS GRADA · dizajn

Svake godine, godišnji sajam enterijera aviona prikazuje najnovije i najinovativnije dizajne i prototipove u avio industriji. Od osam kategorija, izdvojio se jedan dizajn koji je dobio nagradu, a to je kabina bez prozora koja se nalazi u avionskom delu za utovar prtljaga.

Kreiran od strane Erbasa, u saradnji sa francuskom firmom Safran, ovaj koncept znači da se više putnika može ukrcati u avion. Iako nedostatak prirodnog svetla za neke izgleda neprivlačno, dizajn je namenjen putnicima koji traže mirniji i tiši prostor za spavanje.

Međutim, klaustrofobični putnici možda ne bi trebalo da eksperimentišu sa ovom kabinom. Putnici koji bi želeli da sami isprobaju nov dizajn, morali bi da doplate regularnu cenu karte.

Frederik Mazel, direktor za kabinske proizvode u kompaniji Erbas, izjavio je za CNN da se ovakva ideja sviđa ljudima, naročito cena koja bi bila nešto malo skuplja od one za ekonomsku kartu, a vodila bi se kao premijum ekonomska.

Ako bi aviokompanija odlučila da koristi ovakav dizajn, on bi mogao da bude u upotrebi već od 2021. godine. Iako su u delu za utovar prtljaga, kabine ne bi uticale na njegov utovar i mogle bi se lako zameniti za teretne kontejnere ako ima više vreća od putnika.

page-vizit-karte Ove kreativne vizit karte će vas impresionirati dizajn-kupatila Dizajn toaleta koji nas je propisno nasmejao cover Najlepše krune i tijare na svetu page-cover-sovjetski-posteri Bezbednost pre svega: Sovjetski posteri koji su visili na zidovima fabrika · · ·