mesta
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Dobrodošli u budućnost! Dakle, zavirićemo u 2045. godinu i to sve po viziji futurologa Iana Pearsona koji je poznat po tome da sa neverovatnom tačnošću predviđa budućnost (za sada sa 85 odsto tačnosti).

U svojim „proročanstvima“ o budućnosti donosi predviđanja vezana za arhitekturu i graditeljstvo. U članku pogledajte kako će naši životi izgledati za trideset godina.

Futurolog Ian Pearson, zajedno s građevinskom firmom HEWDEN pokazuju nam kako će izgledati graditeljska budućnost za 30 godina. Predstavljamo vam najprivlačnije prognoze.

U jednoj zgradi će živeti broj ljudi kao u manjem gradu sadaOtvori galeriju

Soliteri će biti grad u malom, do teretane se neće ići u drugu ulicu već 50 spratova niže, građa će biti brža i sigurnija, 3D printeri će omogućiti i lakšu dostupnost pre svega materijala za gradnju, zbog toga što ćemo sve gledati kao vitruelnu realnost. Moći ćemo da odaberemo svoj pogled kroz prozor, zgrade će biti pametne i same će podešavati temperaturu prema potrebi.

Ostaje nam samo trideset godina do ovog proročanstva. Baš da vidimo šta će se sve desiti.

Kancelarije Kreativna mesta za rad Terasa Kako da terasa postane omiljeni kutak vašeg stana Kineska knjižara Zhongshuge-Hangzhou: Knjižara u kojoj nema kraja dobrom štivu Studio DAB DAB Design: Originalan nameštaj kvalitetne izrade ·