pjimage - 2019-07-10T212649.602
fotografija

Ko bi bolje mogao da vam da savet o pravljenju dobrih fotografija na odmoru od poznatih Instagram korisnika sa velikim brojem pratilaca. Oni tačno znaju kada i kako određena fotografija treba da se zabeleži da bi uspela i odlično izgledala.

Evo koje savete oni mogu da vam daju kada je reč o fotografijama na putovanjima:

„Fotografisanje izlaska sunca je neprocenjivo iskustvo jer su tada i najprometnija mesta obično prazna. Ljude na odmoru obično mrzi rano da ustaju, a upravo je u tome draž. Slikanje izlaska sunca je naročito lepo kod Ajfelovog tornja ili Španskih stepenica jer je tada sve pusto.” – Theodora Melnik.

„Na odmoru, kada odete na plažu u vreme zalaska sunca, svi oko vas će biti usmereni na veličanstveni prizor užarenog, crvenog odsjaja koji se razliva na površini vode, što je zaista lepo i definitivno vredno fotografisanja. Ipak, ne zaboravite da se okrenete i pogledate šta i na koji način to sunce obasjava. Bilo da je u pitanju vaš hotel ili prijatelj, subjekt vaše fotografije biće u tom trenutku savršeno osvetljen, te je to idealan trenutak da napravite fantastičnu fotografiju.” – Tison Vheatlei.

„Ako imate dovoljno sreće da posetite poznate spomenike, slobodno zabeležite i neki selfi za svoju galeriju, ali ne zaboravite da obratite pažnju i na sve ostalo. Fotografišite male stvari koje okružuju velike spomenike. Snimite trenutke kojih želite da se sećate i pokažite suštinu mesta umesto da ponovo kreirate slike koje ste videli i ranije.” – Elke Frotscher.

pjimage (88) Retke fotografije koje morate da vidite bar jednom u životu naslovna Do sada neviđene fotografije Tokija iz 1970-ih „1 od 5 miliona“ Protesti „1 od 5 miliona“ na fotografijama Dragoljuba Zamurovića 1 Naslovna fotografija - Jesen, Ajfelova kula, Pariz, foto Anđela Petrović Zvezde su rođene: Sjajne fotografije studenata sa prve godine fakulteta · · ·