Caravaggio_1200_cover
KULTURA · art

Španski arhitektonski studio QUATRE CAPS je objavio kolekciju od šest fotografija koje na upečatljiv način skreću pažnju na problem prevelike proizvodnje plastične ambalaže za našu hranu i piće. Kao što je već poznato, plastika se sporo biorazgrađuje pa nakon što je iskorišćena na različite načine ugrožava našu životnu sredinu.

Kolekcija fotografija nosi naziv Ne više život i svaka od njih je inspirisana umetničkim stilom poznatih slikara kao što su Karavađo, Mone i Melendez. Na prvi pogled one deluju kao tipična mrtva priroda; dakle prikaz poslaganih namirnica na stolu, međutim, s jednom malom razlikom. Naime, data hrana i piće su u ovom slučaju prikazani sa svojom plastičnom ambalažom. Autori koncepta smatraju da je to posebno problematično u slučaju voća i povrća koje već samo po sebi ima svoju zaštitnu ljusku.

Svih šest slika moderne mrtve prirode iz kolekcije Ne više život možete pogledati u našoj galeriji.

Moderna mrtva priroda iz kolekcije „Ne više život“Otvori galeriju
62185362_2788735637820700_5061272990130372608_n Angažovane video igrice u galeriji Podroom page-tetovaze Komplementarne tetovaže koje možete napraviti sa dragom osobom page-cove-kolazh Retro-futuristički kolaži: Između snova i stvarnosti Marina Abramovic_ foto Dusan Reljin Nakon 44 godine ponovo u Beogradu: Izložba „Čistač“ Marine Abramović od 21. septembra u Muzeju savremene umetnosti · ·