naslovna
U VAZDUHU · urban flash

Fotografkinja Franses Deni u prethodne tri godine bavila se projektom koji obuhvata traženje žena koje se danas izjašnjavaju kao veštice u Sjedinjenim Američkim Državama. Na tu ideju došla je kada je otkrila da je jedan njen predak bio sudija na suđenjima vešticama iz Salema, dok je jedna pretkinja bila optužena za veštičarenje u drugom gradu.

Deni je razmišljala o tome da li veštice postoje i danas i šta se podrazumeva pod tim terminom. Započela je projekat tako što je napisala pismo u kome objašnjava ko je i šta tačno želi da učini. Kada je videla da i dalje postoji puno žena koje se smatraju vešticama na ovaj ili onaj način, obećala im je da će ih kroz fotografije predstaviti što vernije istini i da neće ismevati njihova opredeljenja i način života.

U toku celog procesa otkrila je da veštičarenje može da podrazumeva različita uverenja i prakse. Neke od njih se udružuju, dok neke više vole da su same. To nema uvek veze sa religijom, ali ima sa nekom vrstom duhovnosti i energije. Za većinu to predstavlja način da budu u dodiru sa sobom i drugima i izraze sve ono što se nalazi u njima samima. U pitanju je jedna vrlo raznolika grupa ljudi, a u sledećoj galeriji se vide neke od fotografija iz te kolekcije.

Ko bi rekao da su veštice?Otvori galeriju

unlikely-traits Koje osobine pomažu muškarcima da im se „posreći“ 00-story-giving-thanks Kako biti zahvalan (kada vam se čini da je svet otišao dođavola)? torero-389344_960_720 Popularne zablude u koje smo verovali ceo život madre-figlio-rapporto-int-1542386006 Kako emotivni život majke utiče na naše veze? · · ·