collage
KULTURA · fotografija

Rim se sa razlogom smatra večnim gradom. Dok šetate njegovim ulicama, sve vreme osećate da ste na tragu prošlosti i antičkih priča. Njegova postojanost ogleda se u arhitekturi i arheloškim nalazištima u samom centru grada. Italijani čuvaju tradiciju i neizmerno se trude da nijedan suvišan detalj ne naruši izgled njihove prestonice. Stoga, ne čudi što Rim na crno-belim fotografijama iz prošlog veka izgleda gotovo isto kao danas. Smenjuju se samo njegovi stanovnici i putnici namernici, koje osvaja na prvi korak.

Ranih ’60-ih, Rim je posetio fotograf i zaljubljenik u putovanja, Bruno Barbe, u želji da ovekoveči duh grada. On je prepoznatljiv po dokumentarnoj fotografiji u crno-beloj tehnici, a poštovaocima njegovog rada pružen je uvid u svakodnevni život ljudi i kulturološke osobenosti različitih naroda. U galeriji koja sledi, imaćete priliku da vidite kako su stanovnici Rima živeli sredinom prošlog veka, te uživate u nesvakidašnjim prizorima.

Rim '60-ih kroz objektiv Bruna Barbea... Otvori galeriju

3600-cover Najbolje astronomske fotografije 2018. siena-nagrade Pobedničke slike Siena internacionalnog foto takmičenja Namibia-20161017-CF002835-0110-768x615@2x Majka priroda stvara remek-dela kao niko drugi page-sony-photo Sony World Photography 2019: Ovogodišnji favoriti · · ·