BeFunky-collage (12)
KULTURA · film/TV

Reditelj Rob Rajner nedavno je otkrio kako je prvobitno trebalo da se završi jedna od omiljenih romantičnih komedija svih vremena – „Kad je Hari sreo Sali”.

U čast 30. godišnjice ovog filma, reditelj se osvrnuo na jedan od najvećih trenutaka u istoriji filma kada Hari izjavljuje ljubav Sali, kao i na to da je kraj prvobitno planiran da bude drugačiji.

Čuvena replika Bilija Kristala koji je tumačio Harija upućena Meg Rajan koja je tumačila Sali Olbrajt išla je ovako:

„Volim kad se prehladiš, kad je napolju 15 stepeni. Volim što ti je potrebno sat i po da naručiš sendvič. Volim tu boricu koja ti se pojavi na nosu kad me gledaš kao da sam poludeo. Volim što, posle provedenog dana s tobom, još uvek mogu da namirišem tvoj parfem na mojoj odeći. I volim to što si ti ona s kojom bih da pričam pre nego što zaspim. A sve ovo nije zato što sam usamljen, niti zato što je Nova godina. Došao sam ovde zato jer kad shvatiš da želiš ostatak života da provedeš s nekim, želiš i da taj ostatak života počne što je pre moguće.”

Međutim, da je ostao prvobitan plan za kraj filma, te replike ne bi ni bilo.

Naime, u vreme pisanja scenarija, reditelj nije imao partnerku i nije bio emotivno ispunjen, pa je to preneo i na film koji je trebalo da se završi tako što Hari i Sali ne završe zajedno, već se sretnu godinama kasnije, ali opet svako nastavi svojim putem. Međutim, tokom produkcije filma, Rajner je upoznao svoju buduću suprugu Mišel koja ga je inspirisala da promeni kraj – na sreću svih romantičnih duša i ljubitelja romantičnih filmova.

pjimage - 2019-07-17T091622.374 Objavljene nominacije za Emi nagrade, „Igra prestola” ih ima čak 32 filmsko-leto Filmske preporuke: Zbog ovih ostvarenja ćemo ići u bioskop ovog leta BeFunky-collage (2) Ovako zvezde filmova o Hariju Poteru izgledaju u novim ulogama Laos_Ep103_GordonRamsayUncharted Gordon Remzi servira avanturu u novoj kulinarskoj ekspediciji „Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta“ · ·