5a57135547e29-swastika-transformation-street-art-paintback-berlin-31-5a56154f08377__700
KULTURA · art

Kao što su protivnici rata u Vijetnamu šezdesetih ubacivali cveće u cevi oružja policije i vojske na demonastracijama, tako i danas postoje ljudi koji znaju da je protiv mržnje najbolje boriti se ljubavlju, lepotom i kreativnošću.

Jedna od takvih osoba je Ibo Omari iz Berlina. On je kreator nove kampanje pod nazivom „Paintback“, koja ima za cilj da simbole i slogane mržnje ižvrljane na gradskim fasadama transformiše u nešto zabavno i pozitivno.

Najčešće se radi o svastikama, koje na iznenađenje turista i dalje mogu da se vide na nekim zidovima u Nemačkoj. Pogledajte u našoj galeriji kako su Ibo i drugi učesnici kampanje uspeli da na kreativan način poprave ove uvredljive crteže.

Ovako se treba boriti protiv neonacistaOtvori galeriju
Skoro pa otpor_cover Izložba „Skoro pa otpor“ u Umetničkom prostoru U10 Moskovski cirkus_cover Moskovski cirkus na ledu u Sava centru inspiring-disabled-artists-116-59379b5e26cda__700_cover Ni invaliditet ih ne sprečava da stvaraju umetnička dela svedocanstvo_cover Posetite izložbu „Svedočanstvo – istina ili politika“ o ratovima devedesetih · · · ·