Dejtona Bič
KULTURA · fotografija

Mnogi smatraju deceniju 1950-ih jednom od zlatnih era u istoriji SAD, dobom blagostanja i sreće, uprkos sveprisutnom Hladnom ratu, rasnoj podeli i nuklearnoj pretnji. Fotografije iz tog vremena uglavnom su crno-bele, jer su one u boji bile relativno nove i film je bio preskup za obične ljude.

Ovde su sakupljene neke u boji, koje će vam bolje dočarati okruženje i atmosferu današnje supersile.

Njih je na jednom mestu sakupio Denis Fraevič, Njujorčanin ruskog porekla, koji voli tu eru i čiji je hobi sakupljanje fotografija iz tog doba. On ih traži na raznim rasprodajama kako bi sačuvao duh koji prikazuju i pomogao da se neke stvari ne zaborave.

Denis obožava istoriju, napuštena mesta i klasične američke automobile, koji se mogu videti na mnogim starim fotografijama. On redovno obavlja posao turističkog vodiča na ruskom jeziku u Njujorku, a zahvaljujući tome je napravio i odličan blog.

U nastavku možete videti neke od fotografija koje je Denis sačuvao od zaborava.

Dame u NjujorkuOtvori galeriju
IMG_20180225_115701_302-5ac37409b029a__880_cover Bare kao ogledala: Fotografije svetskih metropola iz drugačije perspektive page-rusija Beznađe Rusije ’90-ih na upečatljivim fotografijama page-cover Deca su blago sveta Celebrities_double_portraits_public_and_private_personalities_1cover Intimni portreti filmskih zvezda otkrivaju kako se one stvarno osećaju · · ·