paper-2588827_1280
U VAZDUHU · urban flash

Dilema koja je mučila većinu domaćica je možda konačno rešena zahvaljujući patentu iz 1891. godine, od strane njujorškog biznismena Seta Vilera. Da li kraj toalet papira treba da visi preko rolne ili da bude ispod?

Neki su ga priznali kao američkog osnivača toalet papira, a Viler je patentirao prve maramice 1871. godine i pokrenuo svoju kompaniju Albany Perforated Wrapping Paper Company 1977, dve godine pre nego što su braća Skot debitovali njihovom robnom markom.

Viler je podneo desetine patenata sve do 1920-ih, uključujući i one za toalet papir koji je uvijen u ukrasne uzorke i jednokratne „jastučiće za grudi” koje su zamenile skupe korsete. Međutim, njegov najveći izum bio je dizajn rolne i ručke iz 1891. godine – sada sveprisutna naprava čija je patentna ilustracija rešila problem „preko / ispod”.

Odgovor je preko rolne. Zagovornici kažu da over-roll omogućava lakši pristup slobodnom kraju toalet papira i umanjuje rizik od skupljanja klica na zidu.

feel-old-yet-memes-2-5caf2a94be3d8__cover Urnebesne „nekad i sad“ slike man-979980_960_720 Zbog čega imamo najbolje ideje kada se tuširamo? pjimage (2) Ovako izgleda uskršnja čokoladna umetnost cover-game Na „Game of Thrones“ groblju možete odati poštu preminulim likovima iz serije ·