pjimage (39)
U VAZDUHU · urban flash

Držite se ovih jednostavnih navika i jednog dana možete postati jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Ako ste tražili formulu da biste se brzo obogatili, možda se ona upravo krije u redovima koji slede.

U nedavnom intervjuu za magazin Inc, novinar i govornik Minda Kejtlin otkrila je četiri ključne navike koje su donele Vorenu Bafetu više milijardi. Te navike su tako jednostavne, da ih možete odmah primeniti:

1. Razmišljajte kao preduzetnik

Imate mozak pronalazača? Imate sreće. Kejtlin kaže da Vorenu Bafetu njegov preduzetnički duh pomaže da pronađe nove mogućnosti da zaradi nekoliko dodatnih dolara. Bez obzira na to koji je vaš posao, bez obzira na to šta radite, ako želite da zaradite malo više, uvek ima mogućnosti za to.

2. Ulažite

Skoro celo Bafetovo bogatstvo došlo je od njegovih investicija. Stoga, evo dobre vesti: Investiranje je nešto što svako može da uradi, bez obzira na godine i prihode.

3. Pozajmite samo ukoliko baš morate

Pozajmljivanje novca iznova i iznova može se pretvoriti u sunovrat. Zapravo, to je jedna od najgorih grešaka koje možete napraviti. Da, postoje situacije kada je zaduživanje neophodno za postizanje krajnjeg cilja, kao što je obrazovanje ili kupovina kuće. Ali, kao i Voren Bafet, trebalo bi da to radite štedljivo i samo onda kada morate. Akumulirani dug je težak za isplatu, Plus, to stavlja manje novca u vaš džep od plate do plate.

4. Trošite manje nego što zarađujete

Ovaj poslednji savet je često lakše reći nego učiniti. Da biste to postigli treba da nadmašite svoje troškove i utvrdite šta vam je potrebno i šta možete da smanjite iz budžeta. Ne samo da će se vaš novčanik obradovati, već i život ispod vaših sredstava može vam doneti ogromne nagrade za vaše opšte dobro.

pjimage (34) Ovo je najprivlačniji akcenat na svetu onion-2699531_1920 5 neverovatnih upotreba luka za koje sigurno niste znali bed-blanket-comfort-33690 Evo zašto je dobro da spavate bez odeće page-cover Kopije poznatih brendova koje će vas nasmejati · · ·