this-region-in-india-is-full-of-churches-that-look-nothing-like-churches4-805x427
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Indijska regija Kerala je dom nekih od najneobičnijih crkava na svetu. Upravo ova oblast se našla u fokusu novog projekta „Postkolonijalno bogojavljanje“ umetničkog kolektiva „Haubitz + Zoche“, čiji su fotografi dobili zadatak da na slikama zabeleže ove fascinantne građevine.

Mnoge od ovih crkava su sagrađene odmah nakon što je Indija dobila nezavisnost 1947. godine. One su prepoznatljive po svojim svetlim bojama i ekstravagantnim dekoracijama, a u nekim od njih se mogu pronaći skulpture sveća, globusa i svetog pisma. Čini se da im je zajednički futuristički izgled i motivi zvezda koji se mogu pronaći na fasadama ili u unutrašnjosti objekata. Postoji čak jedna crkva koja je u obliku broda!

Autori fotografija smatraju da je mlada indijska država ovako kreativnom arhitekturom želela da se oslobodi uticaja britanske imperije i pokaže svetu svoju jedinstvenost. Ne možemo reći da im to nije pošlo za rukom, budući da se ovakve crkve mogu videti samo u Indiji. Pogledajte kako one izgledaju u našoj galeriji.

Fascinantne crkve u indijskoj oblasti KeralaOtvori galeriju

page-metro Najlepše stanice metroa na svetu cover www.decoraid.com 10 ideja za uređenje enterijera u 2019. IKEA nova kolekcija IKEA unosi vesele boje u sivu jesen Naslovna fotografija - pogled na francusku ambasadu Art deko u srcu Beograda: 10 zanimljivosti o Francuskoj ambasadi · ·