collage
KULTURA · fotografija

Svako može da koristi Photoshop, ali stvaranje pravih umetničkih dela je nešto sasvim drugo. Marina Amaral, talentovana umetnica iz Brazila, ovo vrlo dobro zna. Naime, ona stare crno-bele fotografije obrađuje u koloru, a kako joj je istorija jedan od glavnih izvora inspiracije, Marina se bavi temeljnim istraživanjem okolnosti u kojima su date fotografije nastale kako bi njene verzije u boji bile što verodostojnije.

Marina Amaral se bavi Photoshop-om od svoje desete godine. Pretražujući jedan istorijski forum na internetu pre nekoliko godina, naišla je na fotografije Prvog svetskog rata u boji. Kako je bila jako inspirisana onim što je videla, odmah je krenula sa restauracijom starih crno-belih fotografija, čime im je udahnula potpuno novi život. „Trudila sam se da svaka fotografija bude što realističnija, vodeći računa da ispoštujem istorijske okolnosti u kojima je nastala, vrednosti koje propagira i poruku koju ta fotografija nosi”, izjavila je Marina.

Ona se uvek trudi da zadrži samu esenciju fotografije, kao i da se pozabavi najsitnijim detaljima kako bi krajnji efekat bio vrlo ubedljiv. Marina često angažuje eksperte iz raznih oblasti kako bi svoje ideje potkrepila relevantnim znanjem i stručnim savetima. Na njenim fotografijama uočava se čitav spektar tema, od jednostavnih portreta do vrlo složenih kompozicija nastalih u različitim istorijskim razdobljima. U galeriji se upoznajte sa radovima ove vrsne mlade umetnice.

Rubi Bridžis u pratnji američke policije na putu ka školi koja je do tada bila rezervisana samo za belce, 1960. Otvori galeriju
divide-between-wealthy-and-poor-014 Šokantne fotografije dronom oktrivaju veliku nejednakost u svetu Slike sa Godzilom Kako izgleda kada putujete svetom a Godzila vam pravi društvo Božidarac City letnja preporuka #62: Mala škola fotografije u Božidarcu th-4-970x727 Foto jedrenje – Jedinstvena kreativna avantura · · · ·