5c4b61b352414750c4592572-1536-1152
PULS GRADA · kulinarka

Priprema hrane treba da bude uživanje, a ne samo obaveza ili nešto što želimo da prođe što pre kako bismo mogli da uživamo u plodovima svog truda. Sve to možemo sebi olakšati tako što ćemo određene namirnice uvek imati pri ruci.

Znate ono kada ste gladni, a u kući baš i nemate dovoljno sastojaka za neki pristojan obrok? To se svima dešava, ali postoje načini da to predupredite barem delimično. Sledeće namirnice mogu se koristiti u raznim jelima, tako da je uvek korisno da imate zalihe.

Jaja

Jaja mogu biti sjajan izbor za obrok sama po sebi, jer se mogu spremiti na puno načina, a pored toga, mogu se kombinovati sa raznim sastojcima. Idu u razne sosove i uvek se mogu iskoristiti za omlet ili fritatu. Veoma su hranljiva i puna proteina, tako da mogu da budu dobrodošao dodatak raznim jelima.

Krompir

Tačno je da imaju dosta šećera i da ne treba preterivati sa njihovim konzumiranjem, ali nikako se ne treba odreći njihovih korisnih svojstava. Sadrže dosta proteina, vlakana, vitamina i minerala, tako da se mogu iskoristiti u raznim oblicima za pripremu zasitnih obroka. Ukoliko vam dosade kao prilog, dodajte ih u čorbu ili gulaš za odličan ukus.

Konzervirani paradajz

Možda nemamo svež paradajz tokom cele godine, ali zato se uvek možemo snaći sa konzerviranim. Odličan je izbor za kuvanje i pripremu raznih jela, a uz samo nekoliko začina može biti i zanimljiva varijanta za salatu. Budite kreativni sa njim, jer opcije su bezbrojne.

Pirinač

Dobro je uvek imati pirinač u kući, ali da li ste znali da ga možete skuvati, pa onda čuvati u zamrzivaču? To znači da možete uvek da imate spremnu podlogu za neko zanimljivo jelo, pa kad smislite šta vam se jede, samo izvadite pirinač iz frižidera i iskombinujte ga sa željenim sastojcima.

Leblebije u konzervi

Iako kod nas nije iskorišćeno to koliko su leblebije zdrave i ukusne, uvek ih možete uvesti u svoju ishranu. Kupite kuvane leblebije u konzervi, što će vam uštedeti dosta truda, i čuvajte ih dok vam se ne prijedu. Možete ih dodati u razne salate, ispeći ili izgrilovati za dodatan šmek, ili izmiksati u blenderu i napraviti domaći humus, koji je izuzetno zdrav.


cover www.sugarsalted.com, www.mydomaine.co.uk i www.honestlyyum.com Pripremite nesvakidašnje kuvano vino BeFunky-collage 3 koktela idealna za Dan zaljubljenih cover www.mariahspleasingplates.com, www.ful-filled.com i www.theironyou.com Tri recepta za nešto drugačiji pesto sos 02-bodegn-01-christmas-breakfast-ngel-arruada-2-1545572517 Najbolji praznični detoks koktel · · · ·