BeFunky-collage (1)
U VAZDUHU · pop trash

Biti vegan je način života. To je daleko više od nekonzumiranja namirnica životinjskog porekla, nenošenja odeće od kože, vune ili prirodnog krzna ili nekonzumiranja kozmetičkih proizvoda koji su testirani na životinjama. Biti vegan je stav i stvar ličnog izbora. Da li je posredi zdravstveni razlog, empatija sa životinjama ili nešto treće, tek mnoge poznate ličnosti deklarišu se kao vegani. U nastavku otkrijte o kome je reč.

Da ovakav životni stil mnogima prija dokazuju i brojne holivudske zvezde koje nastoje da promovišu veganstvo ističući sve njegove blagodeti i etičke razloge zašto bi to i drugi trebalo da čine. Verovali ili ne, čak i čuveni šef Gordon Remzi razmišlja da pređe u red vegana, a dok se on ne odluči, pročitajte ko su najveći zagovornici ovog pokreta među poznatim damama.

Mišel Fajfer

Mišel je jedna od najvećih zagovornika veganstva u Holivudu. Ona već godinama ne konzumira ništa što je životinjskog porekla, a u mladosti je čak bila pobornik ekstremnog spiritualnog režima po kome se kroz meditaciju organizmu mogu obezbediti svi neophodni nutrijenti, tako da nikakav unos hrane nije potreban.

En Hatavej

En je sve do do 2012. bila vegetarijanac, ali je udajom za glumca Adama Šulmana potpuno prešla u red vegana. To joj se toliko dopalo da je čak i na snimanju filma Les Misérables insistirala da nosi vegansku obuću od eko-kože.

Demi Mur

Demi je pobornica ogranka veganske ishrane koji podrazumeva konzumiranje isključivo sirove hrane. Reč je uglavnom o voću i povrću koje koristi u svežem obliku, kako termičkom obradom ne bi uništila njihova hranljiva svojstva.

Natali Portman

Natali je čitavog života bila vegetarijanac, a onda je 2009. nakon čitanja knjige Eating animals Džonatana Safrana Fora prešla u vegane. Ipak, tokom trudnoće ponovo je prešla na vegetarijanstvo jer se plašila da bi isključivo veganska ishrana mogla negativno uticati na razvoj bebe.

Džesika Čestejn

Lepa glumica vegan je od malih nogu zahvaljujući majci koja je bila glavni kuvar u jednom veganskom restoranu. Osim što ne konzumira namirnice životinjskog porekla, ona vrlo vodi računa da uvek bira vegansku kozmetiku i nosi odeću koja ne podrazumeva kožu, vunu ili krzno.

Avril Lavinj

Kanadska pevačica je veganka gotovo deset godina, i uglavnom se drži makrobiotičke ishrane. Jedini izuzetak jeste pica, kojoj povremeno ne može da kaže ne.


BeFunky-collage (8) Pogodite čiji su ovo roditelji page-mrbean Mr. Bin je zalutao u filmske hitove BeFunky-collage (2) Najluđe teorije zavere na internetu BeFunky-collage (15) Najveći šminkerski promašaji poznatih dama · · · · ·