mitch-rosen-137327-unsplash
PULS GRADA · sport&rekreacija

Sport je veoma popularan u svim zemljama sveta i danas postoji neverovatan broj sportova i sportskih aktivnosti kojima se ljudi bave. On je deo ljudskog života već vekovima i zato ne iznenađuje da je jedna od najvažnijih stvari u mnogim životima.

Ukoliko ste se nekada pitali koja zemlja je najposvećenija sportu i u kojoj on igra najveću ulogu u svakodnevnom životu, ovo istraživanje konačno donosi odgovor. Ono je obuhvatilo sportski talenat i entuzijazam, zajedno sa uspehom na Olimpijskim igrama i u međunarodnim takmičenjima, brojem stadiona i rangom na FIFA listi. Na prvom mestu našle su se Sjedinjene Američke Države, koje u svom sastavu imaju 367 sportskih stadiona, a i prosek od 56,54 medalja na svakim Olimpijskim igrama.

Možda i očekivano, na drugom i trećem mestu su Rusija i Kina. Obe su dobile visok broj poena na osnovu nivoa fizičke aktivnosti stanovništva, jer u proseku oni provedu 150 minuta nedeljno u umerenoj fizičkoj aktivnosti. Drugi, malo očigledniji faktor, je uspeh na Olimpijskim igrama, gde Rusija ima prosek od 45,67 medalja na 12 učešća, a Kina 28,95 medalja na 21 učešću.

Organizacija iza ovog istraživanja nada se da će ono podsetiti sve ljude na to koliko je sport zabavan i koristan, a same zemlje da budu ponosne na to što on utiče na zdravlje, fizičku spremu i mnoga dostignuća. Ostale zemlje u top 10 su Nemačka, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija, Japan, Španija i Italija.

Print Ljubitelji fudbala u Srbiji od sada mogu da uživaju u prenosima svih utakmica UEFA Lige Šampiona! b-boying-413726_960_720 Brejkdens bi uskoro mogao da postane olimpijski sport 2000 Mačevanje „svetlosnom sabljom“ je postalo sport u Francuskoj photo-1519741347686-c1e0aadf4611 Sklekovima do dužeg života · · · ·