shutterstock_760460398-1000x500
U VAZDUHU · životinje

Psi i mačke spadaju u potpuno različite kategorije kućnih ljubimaca, te se retko desi da jedan vlasnik ili porodica imaju i jedno i drugo. Oni imaju različite senzibilitete, energiju i potrebe, te se udruženi uglavnom loše slažu. No, kako svako pravilo ima izuzetak, tako je i u ovom slučaju. U nastavku upoznajte pse koji se odlično slažu sa mačkama.

Bilo da preferirate pse ili mačke, verujemo da nećete ostati imuni na fotografije koje slede. Ko zna, možda vas iste navedu da svom ljubimcu poklonite drugara i svakoga dana uživate u ovakvim prizorima.

Zlatni retriver

Ovi psi važe za vrlo umiljata stvorenja koja su poslušna i koja lako možete naučiti svemu. Oni se odlično slažu i sa decom i sa drugim ljubimcima. Ukoliko ga predstavite svojim macama pre nego što napuni 4 meseca, lakše će se uklopiti sa njima.

Baset

Ovi dugodlaki kućni ljubimci su vrlo tvrdoglavi i teško ih je naučiti bilo čemu. Možda je to glavni razlog zašto se tako dobro slažu sa mačkama. Oni su dosta blagog karaktera i prijateljski nastrojeni, ali isto tako ne vole da se previše kreću i spadaju među dugovečnije pripadnike svoje vrste. Kao i mačke, vole dosta da spavaju, tako da im se ritam savršeno poklapa.

Kovrdžavi bišon

Ovaj sitni kovrdžavi pas može se plašiti mačke koja je krupnija od njega. No, to ipak neće predstavljati veliki problem za ovog aktivnog, ljupkog ljubimca. Kako voli da se igra i trči, potrebno mu je dosta vremena za odmor. Ipak, ova rasa se ne preporučuje ukoliko kod kuće imate stariju temperamentnu mačku koja zahteva svu vašu pažnju.

Bigl

Ovo je rasa lovačkog psa koja je uvek okružena drugim psima, te im tuđe društvo jako prija. Zbog toga i mačke doživljavaju kao članove svoje družine. Ovaj pas voli da se igra napolju, jer zna da ne treba da pravi galamu u kući. Oni se odlično slažu i igraju sa drugim ljubimcima jer su istovremeno i energični i vrlo umiljati. Osim toga, ukoliko je u društvu mačaka, biglu nikada neće biti dosadno. Najbolje je upoznati ih sa macama i drugim ljubimcima dok su još uvek štenci.

Mops

Ovo slatko stvorenje živi za ljubav i igru. Voli da je u centru pažnje i vrlo je odan, te će rado čekati da stignete kući. Ovo je takođe rasa psa koja se ponaša slobodnije kada je u društvu drugih ljubimaca. Ukoliko već imate energičnu mačku, mops će joj biti najbolje društvo za igru.


zivotinje naslovna One su se previše približile fotografima Bored-Panda_Page_7cover Vlasnici pasa sve više liče na svoje ljubimce page-sijamski-borci Fotografije riba kakve još niste videli collage Ovi tvitovi o psima će vas potpuno raspametiti · · · ·