training-828764_1280
PULS GRADA · zdravlje

Fizička aktivnost je veoma važna i zdrava za ljudski organizam, tako da odlazak u teretanu da se nadoknadi ono vreme provedeno za stolicom u kancelariji jeste dobra ideja. Problemi nastaju kada to postane više od navike i preraste u neku vrstu zavisnosti.

To se može primetiti po raznim znacima, poput panike kada ne odete na jedan trening ili preteranog nezadovoljstva kada ne možete da utičete na izbor hrane ispred sebe. Pazite se da ne „pregorite“ i obratite pažnju na sledeći spisak znakova, jer ako primetite neki od njih to znači da je vreme za pauzu.

Stalno ste u teretani

Uporedite vreme koje provodite u teretani sa onim koje provodite sa porodicom i prijateljima. Ukoliko vidite da više znate o radnicima u teretani nego o najdražim ljudima iz života, definitivno nešto nije u redu i vreme je da smanjite broj ili trajanje odlazaka.

Vežba vam služi kao kompenzacija

Jedan od najvećih znakova nezdrave navike je kada vam vežbanje pruža način da kompenzujete hranu koju ste pojeli i kaznite se ukoliko izaberete nešto što i nije bilo toliko zdravo za jelo. Ovo takođe važi i kada na taj način pokušavate da pobošljate nešto drugo što vam se ne sviđa na vama.

Konstantno ste umorni

Premor može doći iz više razloga, ali jedan od njih je svakako kada vežbate previše i prenaporno. Tada ste prosto iscrpljeni i telo ne može da se regeneriše i vrati u normalu jer ga stalno stavljate u nove neprijatne situacije. To može dovesti i do slabljenja imunog sistema i raznih bolesti.

Menjate sve ostale planove

Nije uvek lako sve isplanirati i uklopiti, ali ima situacija kada je odustajanje očigledno posledica zavisnosti. Probajte da nađete vremena i za druženje sa ljudima, jer ako stalno odbijate izlazak na piće ili u bioskop zbog vežbanja, to neće izaći na dobro.

Imate lošu sliku o svom telu

Odlazak u teretanu i vežbanje služi da vas razmrda i popravi vam raspoloženje putem fizičke aktivnosti. Međutim, kada preterujete u tome, umesto da se osećate bolje u vezi sa sobom, činiće vam se da loše izgledate i da nikada nećete dostići željeni izgled. To je samo iluzija koju pogoršava preterivanje.

christmas-cookies-1886760_1280 Saveti za zdravu ishranu tokom praznika Alpecin C1 kofeinski šampon Alpecin C1 kofeinski šampon: Šampion u borbi protiv opadanja kose natasa-vukmirovic-web Terapija srećom: Birajte radost svaki dan 27x10,5 cm grupna psd copy Mala ruska apoteka: Gold kolagen · · ·