photo-1505592225030-dad7a0531844
PULS GRADA · auto

Kupovina automobila često ume da bude vrlo stresan proces. Potrebno je dosta istraživanja kako bi se pronašlo pravo vozilo među hiljadama opcija… A jedan od bitnih faktora za uspešnu kupovinu svakako je i dobar tajming.

Najbolje doba godine za kupovinu automobila

Nema garancije kada je u pitanju dobijanje popusta. Ne postoji pravilo da dileri moraju povećati popuste tokom određenog perioda nedelje, meseca ili godine. Međutim, određeni meseci ukazuju na veću verovatnoću uštede prilikom kupovine automobila.

1. Decembar

Decembar se pokazao kao pouzdan za ljude koji traže popuste. U ovo doba godine, proizvođači automobila i trgovci žele da ispune ciljeve prodaje na kraju godine i da izbrišu inventar iz prethodne godine.

2. Septembar

Iako u decembru prodavci automobila u poslednjem trenutku pružaju mogućnost kupovine starijih zaliha, proces zapravo počinje nekoliko meseci ranije. Stariji modeli obično budu na popustu jer trgovci u salonima žele da istaknu najnovije modele. Kada je u pitanju dobijanje dobre ponude za automobil, septembar se svrstava među najbolja tri meseca u godini.

3. Nedelja pred Novu godinu

Praznični vikendi su odličan trenutak za postizanje popusta. Kada se ti vikendi podudaraju s krajem meseca, kada dileri pokušavaju da pogode prodajne kvote, popusti se mogu još više povećati.

page-stanje-na-putevima Stanje na putevima je… bizarno! pjimage (25) Evo zašto automobilski prozori imaju male crne tačke BeFunky-collage „Cars – Meaning of life“ – neverovatna priča o tjuniranju i trkama automobila page-cover-auto Kreativna rešenja kada vam se ne ide kod autolimara ·