BeFunky-collage (14)
PULS GRADA · zdravlje

Ne treba mešati probiotike i prebiotike. Oni predstavljaju ravnotežu dva tipa bakterija koje pomažu da sve fukcioniše kako treba u vašem organizmu. 

Postoji ravnoteža između (bakterija) u crevima koja se naziva homeostaza. Kada ova homeostaza postane neuravnotežena, važno je da je vratite tako što ćete organizmu obezbediti dobre bakterije koje zatim pomažu zdravlju creva.

Unesite probiotike i prebiotike koje možete dobiti kroz ishranu i suplemente.

Evo koja je njihova glavna razlika:

Probiotici su dobre bakterije koje se unose u organizam kako bi rasle i napredovale.

Prebiotici su u suštini hrana za ove dobre bakterije. To znači da pomažu da se stimuliše i podstakne rast probiotičkih bakterija koje su već prisutne u telu, delujući kao đubrivo. Oni se prirodno nalaze u banani, cikoriji, belom luku, praziluku, artičokama, špargli.

Probiotici pomažu da se bakterije u probavnom traktu uravnoteže ograničavanjem rasta loših bakterija. Probiotici se takmiče sa ovim lošim bakterijama za prebiotičku hranu i ne dozvoljavaju im da se razmnožavaju i da nam nanose štetu. Probiotici su sastavni deo složenog sveta hrane koji je važan za zdrav život. To su bakterije i njihovi metaboliti sa osobinama koje unapređuju zdravlje. Najpoznatiji primer je jogurt.

Kada postoji uravnotežena količina probiotika i prebiotika u telu, vaše probavno zdravlje je u dobrom stanju.

photo-1496817763416-2f4494189b95 Evo šta znači kada vam „igra” oko anemija Tihi simptomi anemije koje ne treba ignorisati plant-3045473_1280 Ove kućne biljke prečišćavaju vazduh i eliminišu toksine CERAC blog tekst 17 april 2019 slika 2-cover Zubi u istom danu · · ·