00-story-image-japan-has-the-most-powerful-passport
PULS GRADA · destinacija

Želite da putujete oko sveta? Čini se da su vam izgledi za to daleko veći ukoliko ste državljanin Japana. Naime, na osnovu istraživanja kompanije „Henley & Partners”, ispostavilo se da pasoš ove zemlje ima najveću vrednost, odnosno da ukoliko ste vlasnik istog, možete putovati u čak 190 zemalja bez vize, što je, priznaćete, vrlo primamljivo.

Pored Japana, druge dve azijske zemlje koje su se našle na samom vrhu ove top-liste jesu Singapur i Južna Koreja sa čijim pasošima možete posetiti 189 zemalja bez vađenja vize i zamorne papirologije.

Kada govorimo o Evropi, ni tu situacija nije loša. Državljani Francuske i Nemačke imaju pristup čak 188 zemalja bez vize, dok u slučaju Danske, Finske, Švedske i Italije taj broj iznosi 187. Sjedinjene Američke Države spale su na 6. mesto, budući da se prošlogodišnji broj od 186 ove godine smanjio na 185 zemalja.

Države čiji pasoš trenutno najmanje vredi jesu Avganistan i Irak, iz kojih se bez vize može putovati u samo 30 zemalja.

No, ova situacija podložna je izmenama, a pomenuta kompanija redovno ažurira svoje liste kako bi svoje korisnike na vreme obavestila o svim aktuelnostima i promenama u domenu putovanja i putničkih polisa.

naslovna Ovu bliskoistočnu zemlju još niste videli u ovom izdanju Trapani Neprocenjiva iskustva koja se pamte mete-2019-brasile-hp-1545054040 Hit destinacije za odmor u 2019. pexels-photo-416024 10 zanimljivosti o Danskoj · · · ·