pjimage (63)
PULS GRADA · destinacija

U Evropi ima mnogo kampova koji se dosta razlikuju po stilu, ali i samom konceptu kampovanja. Verovatno vam je prva asocijacija na ovu reč jednostavan šator i šuma, međutim, kampovi koji slede ovoj aktivnosti daju potpuno nov smisao.

Kokopeli Kamp, Italija

U kampu Kokopeli, u italijanskom regionu Abruco na Jadranskoj obali, akcenat je na druženju. Atraktivno kampovanje nema označene parcele, tako da možete podesiti svoj šator gde god vam odgovara. Kamperi imaju i pristup ambaru, gde se nalazi oprema za zajedničko kuvanje, zamrzivači i kupatila sa tuševima. Iznajmite jedan od šatora ako ne želite da ponesete svoju opremu i budite sigurni da rezervišete unapred ako planirate da kampujete tokom jula ili avgusta. Postoji nekoliko plaža na manje od sat vremena vožnje, mnogo pešačkih staza i kanua za iznajmljivanje na reci Peskara.

Kamp na ostrvu Obonjan, Hrvatska

Luksuzni kamp nalazi se na privatnom ostrvu  u blizini severne dalmatinske obale Hrvatske. Rizort Obonjan ima pogled na Jadransko more i samo odrasle osobe mogu da odsednu tamo. Moderni šatori i kućice na drvetu su u boho-šik stilu sa fokusom na udobnost. Opustite se uz čas joge, veslanje ili igrajte do jutra uz nastupe popularnih DJ-eva. Tu je i nekoliko restorana (nema kuvanja na logorskoj vatri), tako da možete potpuno da se opustite.

Portsalon luksuzni kamp, Irska

Kamp je otvoren od aprila do oktobra i dočekuje goste u jednom od pet bungalova, koji imaju bračne krevete i peći na drva. Tu je i kuhinja i dnevni boravak, kupatilo sa tuševima, kao i obližnje banje. U tom području posetioci mogu da pešače, jašu konje uz plažu, voze bicikl ili surfuju. Tu je i jednostavan pristup Nacionalnom parku Glenveagh i parku u šumi Ards, koji su savršeni za izlazak u prirodu.

Kamp Koren Kobarid, Slovenija

Sama tirkizna voda Soče je vredna putovanja u Sloveniju. Kamp Koren, koji se nalazi odmah pored malog grada Kobarida, nalazi se uz obalu reke, gde putnici mogu da plivaju ili veslaju kajakom tokom letnih meseci. Postavite šator ili izaberite kamp u prikolici. Ako vam ne odgovara rustičan izgled, odlučite se za glamurozne kolibe. U blizini se može i planinariti.

Hutenpalast, Berlin, Nemačka

Ako niste toliko zainteresovani za prirodu, berlinski Hutenpalast može biti vaš tip kampovanja. Hotel se nalazi u staroj fabrici i sadrži karavane i kabine, kao i prave hotelske sobe. To je sjajan način da kampujete ukoliko ne volite da izlazite u prirodu i previše istražujete okolinu. Najbolje od svega je što možete povesti i svog psa. Smešten u blizini naselja Krojcberg, Hutenpalast pruža posetiocima brz pristup Galeriji East Side, kao i brojnim restoranima, barovima i noćnim klubovima.

Bot – Konan, Bretanja, Francuska

Obala Francuske je idealno mesto za odmor od nekoliko dana. Bot-Konan u Bretanji dočekuje goste u šest luksuznih šatora. Postoje dva kupatila sa toplom vodom. Lokalne aktivnosti uključuju golf, tenis, jedrenje i ronjenje, a tu je i plaža sa belim peskom ispred kampa. U svaki šator može da stane pet osoba.

Jurtkamp Devon, Engleska

Nacionalni park Dartmoor u Engleskoj nudi mnoga mesta za kampovanje, ali jedan od najboljih je Jurtkamp Devon u Livertonu. Šatori su različitih veličina. Postoje brojne aktivnosti za decu i odrasle, a plaža je takođe blizu. Uživajte u šetnji šumom ili vožnji zip lajnom.

Sundal kamp, Norveška

Smešten je u zapadnim fjordovima Norveške s pogledom na dolinu Bondhus. Postoji 60 različitih mesta za postavljanje šatora (ili možete iznajmiti jednu od malih koliba na licu mesta), a kamp ima neke pogodnosti kao što su tuševi, roštilj i igralište za decu. Takođe možete unajmiti brodove iz luke kampa. Istražite lokalne gradove Rozendal i Mauranger, ili se držite šume, gde može da se planinari i ide u ribolov.

pjimage (56) Ovo su najopasniji aerodromi na svetu shutterstock_648508711 Filip je zaljubljen u Italiju BeFunky-collage Destinacije u Irskoj koje će vam pomoći da prebolite depresiju zbog završetka „Igre prestola“ naslovna GTM u organizaciji DZT-a u Vizbadenu: Snažan nastup nemačke turističke industrije · · ·