BeFunky-collage (4)
KULTURA · film/TV

Nijedan drugi žanr ne može slaviti čaroliju filmske umetnosti poput mjuzikla. Od publike se traži da se oslobodi stvarnosti i uđe u svet snova, jer se ekran topi u fantaziji pesme i plesa, dok se likovima daje mogućnost da izraze sve svoje talente i skrivene želje.

1927. Džez pevač bio je prvi dugometražni mjuzikl ikada objavljen, istovremeno označavajući zvaničan kraj ere tihog filma. Zlatno doba mjuzikla obeležili su talenti kao što su Fred Aster, Džindžer Rodžers, Džin Keli i Džudi Garland koji su pomogli da se popularnost žanra poveća do ranih 1950-ih.

U narednih nekoliko decenija proizvodnja je usporena, jer je privlačnost mjuzikla počela da opada na blagajnama, mada su 1980-te i 1990-te videle porast Brodvejske muzičke adaptacije. U našoj galeriji saznajte koji mjuzikli su se izdvojili tokom godina.

„Amerikanac u Parizu"Otvori galeriju
BeFunky-collage Pregled bioskopskog repertoara: Za svakog po nešto, a pre svega za hororljupce pjimage (1) Neverovatne zanimljivosti o „Ratovima zvezda” koje sigurno niste znali serije naslovna Zbirni prikaz tri nove SF serije: „Love, Death & Robots“, „Deadly Class“ i „Weird City“ don-jon-image04 5 odličnih filmova koje su režirali poznati glumci · ·