pjimage - 2019-07-04T072512.037
U VAZDUHU · urban flash

Svako od nas bar jednom se iznervirao zbog isprljanih belih patika. Mnogi čak ni ne žele da ih kupe zbog rizika od brzog i lakog prljanja. Zbog toga vam danas otkrivamo nekoliko caka koje će vam olakšati čišćenje i garantovati blistavo bele patike u svakoj prilici.

U nastavku otkrijte 6 korisnih trikova koji će vam uštedeti i vreme i živce:

1. Koristite preventivnu negu

Pre svega je važno da zaštitite svoje bele patike kako bi što duže ostale u čistom stanju. Kupite zaštitni sprej u prodavnici obuće, ravnomerno ga naprskajte po patikama i ostavite da se osuši preko noći.

2. Ne zaboravite pertle

Uklonite pertle iz vaših patika, zatim napunite lavabo toplom vodom i dodajte malo svog omiljenog deterdženta za pranje rublja. Trljajte ih sve dok ne pobele.

3. Kako očistiti bele patike od platna

Pomešajte sodu bikaronu sa vodom tako da se napravi pasta. Zatim smesu nanesite na patike i ostavite da se suši naredna 4 sata, odnosno koliko god je potrebno da se smesa na patikama stvrdne. Otresite zatim tvrdu materiju i koristite zgužvani papirni ubrus da biste uklonili višak rastvora za čišćenje.

4. Kako očistiti bele antilop patike

Koristite suvi papirni ubrus da biste posvetleli mrlju. Pobrinite se da ga ne utrljavate jer bi to moglo proširiti mrlju i pogoršati je. Zatim koristite meku krpu umočenu u alkoholno sirće da blago istrljajte mrlju.

5. Kako očistiti bele kožne patike

Sve što vam je potrebno je četkica za zube i pasta. Koristite i toplu vodu prilikom utrljavanja.

6. Koliko često treba da čistite bele patike

Ako želite da vaše bele patike uvek izgledaju čisto, poželećete da ih perete svake dve nedelje. Očigledno, to zavisi od toga koliko često ih nosite.

pjimage - 2019-06-28T221448.907 Da li meditacija zaista deluje? pexels-photo-1435192 Veće su šanse da ćemo vratiti izgubljeni novčanik ako je on pun novca andre-furtado-1407929-unsplash U ovim godinama se dešavaju najvažniji životni događaji izumi-koje-niko-nije-trazio 10 izuma koje niko nije tražio · ·