pjimage (24)
U VAZDUHU · urban flash

Ne postoji stvarno dobro mesto za ubod pčele. Zapravo, najbolje je izbeći bolan ubod. Međutim, ako ste već pretrpeli ubod, možda ćete se osećati bolje znajući da na telu postoje mesta gde oni mogu biti manje i više bolni.

Iako je bol subjektivna kategorija, Džastin Šmit je 1980. godine stvorio indeks uboda. On meri stepen bola uboda od 78 različitih vrsta insekata na skali od nula do četiri. Diplomirani student Kornel univerziteta, Majkl Smit, koji proučava ponašanje pčela, koristio je taj indeks kao polazište za svoj eksperiment, Da, Smit je izdržao više uboda pčela kako bi odredio najbolje mesto za ubod.

Prema rezultatima, svi ubodi izazivaju bol, ali se njegov stepen razlikuje. Studija je ocenila stepen bola na 25 različitih delova tela. Najbolniji su bili ubodi u nozdrvi, na gornjoj usni i penisu. Najmanje bolne tačke bile su lobanja, nadlaktica i vrh srednjeg prsta. Umesto ocenjivanja uboda na Šmitovoj skali od nula do četiri, Smit je koristio skalu od jedan do deset. Smit je trpeo pet uboda na dan na svakom od različitih delova tela.

Kao što smo rekli, bol je vrlo relativan pojam, te iskustvo jedne osobe ne znači automatski da će i drugim ljudima bol na istom mestu biti iste jačine. Iapk, potrebno je više istraživanja da bi se razumela veza između mesta uboda i samog bola.

photo-1498654077810-12c21d4d6dc3 Evo kako da procenite da li su jaja iz frižidera još uvek dobra pjimage (22) Filmski mitovi koji nisu tako naivni pjimage (17) Ovo je priča o najbogatijem čoveku na svetu pjimage (18) Ovako izgleda najkraći test inteligencije na svetu · · · ·