pjimage (56)
PULS GRADA · destinacija

Većina ljudi, bilo da su oni koji prvi put lete, ili pak iskusni putnici avionom, sigurno bi bila, ili je već bila preplašena prilikom sletanja na neki od sledećih aerodroma koji važe za najopasnije na svetu.

Lukla aerodrom, Nepal

Ako letite u Luklu, velike su šanse da ćete leteti preko Mont Everesta. Ovaj aerodrom je opasan ne samo zbog izuzetno kratke piste, već i zbog lokacije između planina, i nedostatka kontrole vazdušnog saobraćaja.

Tonkontin aerodrom, Honduras

Još jedan opasan aerodrom na visokoj nadmorskoj visini nalazi se na ovoj listi, jer, prema sajtu Interesting Engineering, da bi se avioni pripremili za sletanje na aerodrom Tonkontin, oni moraju da naprave brzi obrt od 45 stepeni kako bi došli do piste u dolini, a zatim brzo spustili visinu.

Princeza Julijana internacionalni aerodrom, Sveti Martin

Ono što živopisni aerodrom princeze Julijane čini opasnim nisu suncobrani na plaži, već kratka pista od 7.100 metara, koja je prvobitno bila namenjena manjim avionima koji su dolazili na ostrvo pre nego što je usledio turistički procvat u toj regiji.

Paro aerodrom, Butan

Koliko je opasno sletanje na ovaj prilično nezahvalni aerodrom sa majušnom pistom od 6.500 metara, koja je smeštena među vrhovima Himalajskih planina od 18.000 metara, govori podatak da je samo osam pilota kvalifikovano da ovde sleće!

Madeira aerodrom, Portugal

Ovde ne postoji sistem za sletanje, već piloti moraju ručno da vrše navigaciju na izazovnom terenu. Destinacija je posebno opasna zbog jakih i veoma promenljivih atlantskih vetrova, kao i planina sa jedne, i okeana sa druge strane.

Gibraltar aerodrom, Gibraltar

Aerodrom Gibraltar ima samo jednu pistu, i ta opasna pista prolazi kroz glavnu ulicu grada! Vozila se zaustavljaju svaki put kada avion sleće ili uzleće. Na svu sreću, do sada nije bilo većih nezgoda.

Saba aerodrom, Holandski Karibi

Holandski Karibi se nalaze na ivici litice, a pista je duga svega 1.300 metara i pritom je veoma uska. Sve to je dovoljno strašno da čak i najiskusniji putnik stisne naslon za ruke tokom sletanja na ovaj dragulj udaljenog karipskog ostrva poznatog po ronjenju.

shutterstock_648508711 Filip je zaljubljen u Italiju BeFunky-collage Destinacije u Irskoj koje će vam pomoći da prebolite depresiju zbog završetka „Igre prestola“ naslovna GTM u organizaciji DZT-a u Vizbadenu: Snažan nastup nemačke turističke industrije candre-mandawe-770521-unsplash Ovo su najtraženije destinacije širom sveta · · ·