princes-1511984912
U VAZDUHU · svet

Svi smo i dalje pod utiskom kraljevskog venčanja princa Harija i Megan Markl. I to nije sve, devojke širom sveta i dalje sanjare o ovom riđokosom momku i maštaju o danu kada će upoznati svog princa… I zašto da ne, postati kraljice ili makar princeze.

Krug slobodnih prinčeva širom sveta polako se sužava. Belgijski princ Amadeo već se oženio, princ Karl Filip, vojvoda od Vermlanda, takođe. Isto, nažalost, važi i za princa Frederika od Danske i  bivšeg dečka Adrijane Lime, princa Venzeslausa od Lihtenštajna. Ko je onda preostao za dame koje čekaju princa na belom konju?

U nastavku upoznajte 5 prinčeva koji su i dalje u igri…

1. Krunisani princ Husein bin Abdulah od Jordana

Ovaj 23-godišnji sin kralja Abdulaha i kraljice Ranije nije samo mladi član kraljevske porodice, već i prava Instagram zvezda. Naime, broj njegovih pratilaca svakim danom raste, i trenutno broji više od milion ljudi širom sveta. Često se mogu videti fotografije u društvu, ni manje ni više nego Angele Merkel, ili one na kojima pozira dok igra fudbal. Sve su prilike da će, kao naslednik svog oca, u dogledno vreme postati kralj. Malo li je?

2. Šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid al Maktum od Dubaija

Ako ste pomislile da je milion ljudi koji prate prethodnog kandidata veliki uspeh, šta tek reći za skoro 6 miliona, koliko prati princa od Dubaija, koga često nazivaju Faza. Verni pratioci žele da znaju svaki njegov korak. U pitanju je svestrana ličnost, okrenuta aktivnom životu. Osvajač je brojnih pehara u jahanju, ali uživa i u sokolarstvu, ronjenju u pećinama, biciklizmu, kao i poeziji. Romantično, zar ne? Dobitna kombinacija kada su dame u pitanju, sudeći po broju fan stranica.

3. Princ Sebastijan od Luksemburga

Možda je bolje osloviti ga punim imenom, a ono bi glasilo: Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Sebastijan Anri Mari Giljam, princ od Luksemburga. Ovaj 25-godišnji mladić oficir je vojske Luksemburga, a pošto je najmlađi od petoro dece, verovatno nikada neće naslediti tron. To je odlična vest, jer mu ostavlja prostor za bavljenje aktivnostima koje voli: planinarenje, skijanje, plivanje i ragbi. Ako niste sigurne da li biste na mapi pronašle njegovu zemlju, ne brinite, princ Sebastijan voli da istražuje druge kulture, tako da se ne bi naljutio na vas.

4. Princ Žan Kristof Napoleon Bonaparta

Da, dobro ste pročitali, Napoleon Bonaparta. Ovaj 31-godišnji mladić daleki je predak nekadašnjeg francuskog vojskovođe Napoleona. Možda se sa časova istorije sećate podatka da je francuska monarhija prestala da postoji još krajem 18. veka, međutim, Žan se zbog svog plemićkog porekla i dalje smatra članom carske imperije. Tako da je on praktično car. Kada su u pitanju društvene mreže, Žan je aktivan samo na LinkedIn-u. Šta mislite o ideji da ovom Carskom visočanstvu pošaljete upit?

5. Princ Joakim od Belgije

Ni ovaj princ nema izglede da stupi na presto. Naime, njegova rođaka, princeza Elizabeta, najstarija je ćerka belgijskog kralja Filipa, i sleduje joj mesto kraljice. Međutim, on je pronašao idealno zanimanje, plovidbu morem, te je postao član belgijske mornarice. U pitanju je strelac koga očigledno ne drži mesto, pa je studirao u Engleskoj i Italiji. Zanimljiv mladić, rekle bismo.

burka-1003353_960_720 6 zabrana za žene u Saudijskoj Arabiji koje su neverovatne rich-poor-kids-favorite-toys-around-world-dollar-street-gapminder-foundation-7-5b03cb4b8573f__880 Kako mesečni dohodak određuje omiljenu igračku dece sveta pexels-photo-948887 Koji je najisplativiji strani jezik u svetu biznisa? skynews-sake-japan-rice-wine_4297983 Japanci napravili alkohol od drveta · ·