spain-healthy-food
PULS GRADA · destinacija

Na svakih nekoliko godina, obavlja se istraživanje koje obuhvata sve zemlje sveta i određuje koje od njih su najzdravije za život. To se ocenjuje na osnovu faktora poput prosečnog životnog doba, higijene, korišćenja duvana i raznih drugih.

U prošlom izdanju ovog istraživanja, koje je objavljeno 2017. godine, na prvom mestu najzdravijih zemalja bila je Italija. Ona je i dalje u vrhu, ali vodeće mesto preuzela je Španija, koja se prošli put našla na šestom mestu. Španija ima najveći očekivani životni vek od zemalja Evropske unije, a veruje se da će on dostići broj od 86 godina do 2040. Italija se spustila na drugo mesto, a glavni faktor je takođe dug životni vek, koji se pripisuje mediteranskom načinu ishrane.

Na trećem mestu ovogodišnje liste je Island koji, uprkos tome što ima nešto ekstremnije temperature i ne baš običnu konfiguraciju terena, ima zdravstveni sistem na zavidnom nivou, ishranu bogatu ribom i neverovatna prirodna termalna vrela. Sledeći na listi je Japan, koji takođe ima dugi očekivani životni vek, što se ponovo povezuje sa zdravim načinom ishrane, utisnutim u duh ove nacije.

Peta na listi je Švajcarska, koja jeste pala neku lestvicu naniže, ali i dalje je na odličnom mestu. Jedan od glavnih razloga za visoko pozicioniranje je neverovatna priroda koja prosto tera sve ljude na istraživanje i samim tim aktivniji i zdraviji način života. Sada možete da imate i dodatno opravdanje da posetite neku od ovih zemalja, ukoliko to već niste učinili do sada.

naslovna-balkan-fun-akcija-aranzmani-leto-2019 Balkan Fun aranžmani za letovanje po najboljim cenama u Beogradu stop smoking Na ovoj plaži više neće biti duvanskog dima TOSKANA Evropa sa Filipom 9855222-6681347-The_futuristic_Nine_Hours_hotel_is_popular_among_tourists_and_Ja-a-70_1550676093571 Najneobičniji smeštaji u Japanu · · · ·