29-Life-Skills-Only-People-Born-Before-1996-Still-Have
U VAZDUHU · flešbek

Kako tehnologija drastično napreduje svakodnevno, menjaju se i sposobnosti pojedinaca i mnoge koje smo znali od ranije sada su beskorisne. Za mnoge od njih sada imamo aplikaciju ili električni uređaj da nam pomogne, a neke su jednostavno prevaziđene.

Činjenica je da što smo stariji, to više znamo i snalažljiviji smo, ali tek kada zaista razmislimo o detinjstvu shvatamo koliko su se neke stvari promenile. Bilo da je u pitanju nešto što više ne postoji ili nešto što se lako može uraditi uz pomoć tehnologije, proverite šta je to što se više ne koristi. Koliko ovih stvari se sećate?

Premotavanje kasete olovkom

Audio kasete su bile industrijski standard kada je u pitanju muzika. Najgori osećaj je bio kada se traka na njoj zapetlja, jer je to moglo da znači da više ne možete da čujete omiljeni album. Srećom, uvek je postojala opcija korišćenja olovke uz puno strpljenja.

Pamćenje telefonskih brojeva

Koliko brojeva telefona danas znate napamet? Mobilni telefoni imaju memoriju u koju stanu svi brojevi koji nam mogu zatrebati, ali nekada je bilo popularno pamtiti brojeve svojih prijatelja. I to brojeve fiksnog telefona.

Telefoni sa brojčanikom

Nekada su svi telefoni bili ovakvi i samo ste se nadali da broj koji zovete nema više od jedne nule u svom sastavu, jer je to trajalo unedogled. A tek kada su bili međugradski pozivi, strpljenje je bilo vrlina.

Premotavanje VHS kasete

Svi filmovi koje smo gledali preko VHS kaseta morali su da se premotaju pre narednog gledanja. Neki rekorderi to su radili automatski, ali kod većine ste morali sami da to uradite.

Čitanje mape

Mape i danas postoje u fizičkom obliku, ali mahom se koriste samo elektronske zbog svoje praktičnosti. Najgori trenutak kod štampanih je odmotavanje i pronalaženje dela koji vam treba u toku vožnje.

Telefonski imenik

Za one brojeve telefona koje niste znali napamet, a trebalo vam je da pozovete nečiju kuću, tu su bili telefonski imenici. Ogromna štampana lista svih registrovanih telefona u vašem gradu zahtevala je dobro oko prilikom traženja broja koji vam treba.

Igranje flipera na računaru

Da, naravno da i danas postoje neke elektronske verzije flipera, ali to nije isto kao kada su svi imali samo jedan. To je bilo dovoljno za zabavu i međusobno takmičenje u postizanju što boljeg rezultata.

Čuvanje Tamagočija

Pre komplikovanih video igara, deca koja su želela kućnog ljubimca a nisu imala uslove za to, imala su Tamagočija. Ovaj virtuelni ljubimac bio je samo skup piksela, ali mu je svejedno bila potrebna hrana, šetnja i vaše igranje sa njim.

Listanje enciklopedije

Kada tražimo odgovor na neko pitanje, danas to samo ukucamo u internet pretraživač i rezultat se pojavi za par sekundi. Pre pojave interneta to je moralo biti potraženo u nekoj od enciklopedija ili knjiga koje je svaka kuća imala.


naslovna Kako su imigranti preživljavali u Njujorku krajem 19. veka b0d1fb5b20701eece8ddc059951d2636 Tajne lepote carice Sisi koja je bila ispred svog vremena collage 2 Najlepše fotografije venčanja u godini vašeg rođenja collage Prefinjeni stil princeze Margaret kroz vreme · · · ·