Pagani Huayra BC
PULS GRADA · auto

Kada smo ga prvi put videli sa usana se otrglo – Lamborghini, jesi li to ti? Zapravo ovo je novi Pagani Huayra BC, ili superautomobil koji je za razliku od svog prethodnika još moderniji i nemilosrdniji. Italijani su ga nazvali po prvom kupcu Paganija, dobrom prijatelju osnivača brenda Horacia Paganija, Bennyju Caioli. Predstavljen je na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi gde su mogli da se vide svi primerci (dvadesetak) koji su već prodati iako je cena astronomska – čak 2,35 miliona dolara.

Pagani Huayra BC je najnovija verzija modela Paganija Huayra, a model je dobio ime po čoveku koji se smatra jednim od trenutno najstrastvenijih kolekcionara egzotičnih automobila na svetu. Kako je do sada bio vlasnik svih prethodnih Paganijevih modela, Benny Caiola je zaslužio da dobije i model sa svojim imenom. E, to se zove kompanijska zahvalnost vernom potrošaču!

Pagani Huayra ima brutalnu snagu i dostupan je u formi 789 KS. Zasluga ovim impresivnim podacima pripada prvenstveno kompaniji Mercedes-AMG koja pravi twin-turbo 6,0-litarski V12 motor. Ovo je kada se u obzir uzmu i izmene na točkovima trenutno najmoćnija Huayro mašina, ali je za razliku od svojih prethodnika sam automobil nešto laganiji. Kompanija se u pr saopštenjima šali tvrdeći da je automobil koji su napravili bio na specijalnom programu za mršavljenje, a zapravo je reč o ugrađenim vlaknima ugljenika koja su 20 odsto lakša ali jača od konvencionalnih materijala. Težina novog modela iznosi 1218 kg, a aerodinamika je priča za sebe.

Pagani Huayra BC - neobičan i veoma brz automobilOtvori galeriju
Clutch & Brake Radionica Clutch&Brake: Strast prema motorima Najsigurniji automobili Top 5: Najbezbedniji automobili u 2015. 1938 Buick Y-Job Concept Car Istorija automobila: 15 modela koji su zauvek promenili industriju Volvo Volvo Concept 26 – automobilski enterijer budućnosti · · · ·