Palmas Botique
PULS GRADA · moda

Nova dizajnerska radnja otvorena prošle nedelje u Šafarikovoj br. 2, okuplja na jednom mestu 14 različitih brendova i predstavlja originalne, autorske radove ovdašnjih mladih dizajnera: dnevnu, opuštenu odeću, maštovite modne detalje, unikatne komade nameštaja.

Jedan od dizajnera čiji se radovi mogu naći u Palmas butiku, Jovan Mikonjić, kaže da je okupljena ekipa dizajnera generacijski bliska, da se svi druže i poznaju, te da su želeli da na jednom mestu svoj rad predstave široj publici.

“Bio bi preveliki zalogaj za bilo kog od nas pojedinačno da otvori svoju radnju, i u jednom trenutku su se sklopile kockice i ukazala mogućnost da otvorimo zajednički prostor u kom bismo se svi predstavili.“

Jovan ističe da butik Palmas izlaže originalne i raznolike autorske radove. Pored dizajnera koji se bave izradom odeće i aksesoara, tu su i dizajneri nameštaja. Zanimljivo je i da je deo dizajnerskih brendova izrastao iz skejt i snoubord kolektiva. Brend Jovana Mikonjića, Volim Sijetl, predstavlja uličnu modu – maijice, dukseve, kape, šalove… Odlikuju ih jedinstveni dezeni, kvalitetni materijali, prepoznatljivost.

U nevelikom prostoru butika Palmas inače dominiraju garderoba i modni detalji – izložene su majice i duksevi sa različitim printovima i natpisima, ručno rađene torbice, praktični rančevi, šalovi i čarape sa zanimljivim dezenima. Mogu se videti i ručno oslikani odevni predmeti, jedinstveni komadi nameštaja, umetničke slike rađene različitim tehnikama.

Interesantna fotelja u jednom uglu prodavnice delo je brenda Zanat koji se bavi restauracijom starog nameštaja, a neobične mandale velikog formata (slike sa motivima istočnjačkih religja koje nastaju posebnim likovnim tehnikama) potpisuje Kosmos, brend koji pravi i različite kape i majice. Jovan Mikonjić ističe da su svi oni umetnici koji prave nešto interesantno, i stilski raznovrsno, ali se međusobno prepoznaju, i neguju sličan senzibilitet.

Originalni radovi mladih dizajnera u novoj dizajnerskoj radnji namenjeni su ljudima koji zagovaraju ležerni životni stil. Pored pomenutih, tu su i brendovi: Trippy, Grave Skateboards, Belgrade Zoo, Gata Accessorize, Pic Pic Clothing, Street Fashion Belgrade, Hard Times, Titi Tri, Shinobi, Weedzor, Mariah Scary.

presmešno Presmešni džemperi iz osamdesetih cover Najlepše haljine za sve predstojeće praznike cover Modni dvoboj: Džemper vs duks moda Sa 80 godina je debitovao na modnoj pisti ·