180125_01_20_source-1_cover1
U VAZDUHU · tech/web

Verovatno ste već čuli za autonomna vozila i automobile koji se sami parkiraju. Japanska kompanija Nissan je odlučila da istu tehnologiju iskoristi i u znatno prozaičnije svrhe. Naime, oni su napravili specijalne pametne papuče koje se automatski vraćaju na svoje mesto kada ih ne nosimo pa od sada više ne moramo da brinemo gde ćemo ih ostaviti i trošiti vreme na njihovo traženje.

Tzv. samoparkirajuće papuče su za sada dostupne samo u jednom hotelu u Jokohami. Njegovi posetioci će imati priliku da se susretnu sa ovom interesantnom tehnologijom budući da će ih papuče sačekati odmah na ulazu u hotel. One će bez manuelne kontrole zaposlenih automatski pronaći svoje parking mesto uz pomoć senzora za prostor, motora i dva točka. Ista tehnologija je iskorišćena i za jastuke za sedenje u sobama hotela.

Kao što možete pretpostaviti, ova cela akcija ima za cilj da skrene pažnju na vrline Nissan-ove tehnologije autonomnih vozila, koja je već deo njihovog električnog modela automobila pod imenom Leaf, ali i da nas podseti na potencijal njenog korišćenja u drugim sferama života.

Pogledajte u sledećem video klipu kako izgleda kada se spoje japanska gostoljubivost i inovativnost.

what-is-content-marketing-2 5 načina kako da frilenseri plasiraju svoje veštine legalfling-app-1000x500 Ova aplikacija utvrđuje pravila pre vođenja ljubavi 2932903_1280x720-1000x500 Striptiz roboti pagecovergoogle Pronađite svoje dvojnike u umetničkim delima · · ·