huawei
U VAZDUHU · tech/web

Pametni satovi više ne izgledaju kao nešto što je bolje sakriti ispod rukava. Novi modeli ovih tehnoloških čuda postaju sve više elegantniji, a mnogi od njih se po izgledu ne razlikuju mnogo od klasičnih modela koje inače uživamo da nosimo.

Apple Watch i dalje prednjači po inovacijama, ali je dobio ozbiljnu konkurenciju sa novim proizvodima poznatih brendova kao što su Huawei, Samsung, Casio i Timex. Trenutno najveća barijera popularnosti ovih uređaja je njihova cena, ali kao što se da primetiti na listi ispod, pojavljuju se i neki za nijansu povoljniji pametni satovi.

Pogledajte naših 12 preporuka:

1. Huawei Watch

Huawei Watch je jedan od prvih Android Wear satova koji može da se poveže sa iPhoneom. Poseduje veliki broj aplikacija, kao i 40 različitih pozadina.

Cena: 425€

2. Vector Luna

Iako nema touchscreen i mikrofon, elegantni sat Vector Luna se može pohvaliti baterijom koja traje čak 30 dana.

Cena: 350€

3. Mondaine Helvetica No1

Mondaine Helvetica No1 je prvi švajcarski pametni sat. Njegova spoljašnjost deluje kao ista običnog sata, ali tek sa povezivanjem sa mobilnim telefonom otkrivaju se sve njegove mogućnosti.

Cena: 855€

4. Samsung Gear S2

Samsung je dugo eksperimentisao sa pametnim satovima, pre nego što je došao do ovog modela. Njegove najveće vrline su Super AMOLED touchscreen i wireless punjenje.

Cena: 355€

5. GShock GBA-400-1A9 G’Mix

Mnogi tvrde da je Casio napravio prvi pametni sat kada je ’70-ih uveo mogućnost računanja u svoje digitalce. Novi model karakterističnog sportskog izgleda GShock GBA-400-1A9 G’Mix je moguće koristiti pod vodom do dubine od 200 metara.

Cena: 250€
6. TomTom Spark Cardio + Music

TomTom Spark Cardio + Music je savršen za ljubitelje trčanja. Njegove funkcije kao što su GPS, merač pulsa i muzički plejer, će obradovati svakog sportistu.

Cena: 270€

7. Pebble Time Round

Pebble Time Round se reklamira sa sloganom „najtanji i najlakši pametni sat na svetu“. Ako su vam takve karakteristike bitne, onda je ovo pravi sat za vas.

Cena: 285€

8. Timex Ironman Run X50+

Prvi Timex Ironman je izašao 1986. godine i ostvario veliku popularnost među milionerima i sportskim zvezdama. Nova verzija ovog brenda, shodno vremenu u kojem se pojavljuje, nudi mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima i aplikacijama za trčanje kao što je na primer Runkeeper.

Cena: 214€

9. Garmin VivoActive

Ne postoje stvari koje ovaj sat ne može da uradi. Jedna od popularnijih mogućnosti koje nudi je brojanje kalorija.

Cena: 285€

10. Tag Heuer Connected

Ovaj model poznatog švajcarskog proizvođača satova TAG Heuer nastao je u saradnji sa tehnološkim gigantima, kompanijama Google i Intel.

Cena: 1.570€

11. Bulgari e-Magnesium

U moru satova sličnih karakteristika, ponekad se pojavi proizvod koji stvarno nudi nešto novo, a to je u ovom slučaju mogućnost korišćenja vašeg Bulgari e-Magnesium pametnog sata kao digitalnog pasoša.

12. Apple Watch Hermes

Modna kuća Hermès je već decenijama odgovorna za najbolje luksuzne satove, a ovog puta su svoj elegantni dizajn pozajmili i dalje najpoželjnijem pametnom satu, Apple Watch-u.

Cena: 1.425€ 


iPhone 6s Apple iPhone 6s: Sve se promenilo! Važni izumi Sjajni izumi koji olakšavaju i ulepšavaju svakodnevicu Telefon vibrator Izivibe: Pametni telefoni kao seksi igračkice iPhone 6s Retro iPhone 6s Retro: Povratak u budućnost sa kompanijom Apple · ·