cover
PULS GRADA · stilistika

Zapravo, panama šeširi su uvek u modi, jer predstavljaju univerzalni trend koji podjednako mogu nositi i žene i muškarci. Ako samo jednom investirate u pravi kvalitetan panama šešir, on će biti vaš saputnik na duge staze. Kako smo zagazili u proleće, a leto nas čeka, evo nekoliko predloga koji će vam pomoći da izaberete najbolju panamu za sebe.

Vodite računa kada budete nabavljali panama šešir, jer se originalni prave na Ekvadoru. Postoje i razni tipovi panama šešira: fedora, optimo, planter, golf, havana, borsalino, tribly… Koji god model da izaberete, biće pogodan uz obične farmerke i majicu, podjednako kao i uz lepršavu haljinu, a posebno za sve ljubitelje safari stila.

Monohromna klasika

Klasični panama šešir je bežkaste ili bele boje, a na sebi ima crnu traku. On je ujedno i najbolji izbor ako se prvi put susrećete sa ovakvom vrstom šešira. Uz sve se slaže, i svakoj odevnoj kombinaciji daje finalni pečat. Kada se priviknete na njega, ili kada vam malo dosadi, samo zamenite traku da bude u nekoj drugoj boji ili sa dezenom, kako biste osvežili vaš panama šešir. Ipak, klasična panama je uvek neformalna, a opet šik, trendi i elegantna.

Crno na belo

Neobičan panama šešir imaćete ako nađete onaj čiji je obod u crnoj boji. Time ćete inkorporirati još jedan trend, a to je color blocking, iliti moda gde jedan odevni predmet čine dve ili više boja koje zauzimaju skoro podjednaku povšinu. Tako gornji deo paname može biti bež, rub crn, a traka na primer bela. Misteriozno i nesvakidašnje, a opet uklopivo sa većinom odevnih stvari.

Pom-pom ukrasi

Ako volite komade koji privlače pažnju, i ako ste skloni ekstravagantnom oblačenju, postoji panama šešir i za vas! Čupave kuglice, takoznane pom-poms, bivaju čest ukras na obući, tašnama i nakitu, pa tako mogu biti dekoracija i na vašem šeširu. Odaberite vesele boje, jer asociraju na hipi i bohemian stil, a oni su kao stvoreni za lepe dane.

Neobični tonovi

Panama šešir u nešto tamnijoj nijansi idealan je za prelazni period, pa ga tako možete nositi i kad uđemo u ranu jesen. Osim što ćete se izdvojiti iz gomile drugih ljudi, pa i onih koji imaju panama šešire, tamnije drap boje pružiće vam i nove mogućnosti za eksperimentisanje s garderobom. Uvek je efektno kada prepoznatljiv komad prezentujete na drugačiji način, što se netipičnom bojom panama šešira definitivno postiže.

Traka u boji

Dakle, pošto vam crna traka dosadi, osvežite panama šešir tako što ćete staviti traku u nekoj drugoj boji. Jarko žuta biće idealna za sunčane dane, tamno bordo za kasne poslepodnevne šetnje, a kožna bež za piknik ili vožnju brodićem.

Marinsko plava

Obucite lepršavu haljinu, obujte ravne sandale, a na glavu stavite panama šešir sa plavom trakom – i dobićete idealan prolećni look. Ono što je važno jeste da pogodite nijansu plave, to jest da to bude marinsko plava, jer će u kombinaciji sa belim šeširom biti u savršenom kontrastu ali i balansu. Tako će asocirati na plažu i odmor, o kom svi već uveliko maštamo.

Cvetni detalji

Cveće je sinonim za proleće, i dezen sa njim je uvek in, te tako traka sa printom cvetića oko oboda šešira, pa čak i pravo cveće zabodeno u panama šešir, osvežiće celokupan izgled. Uz haljinu na cvetiće, sve će biti razdragano i veselo, baš kao što bi proleće i leto trebalo da budu.

cover Osam spektakularnih cipela za proleće cover Snatch: Novi second hand i vintage shop u Beogradu Giorgio Armani Giorgio Armani: Dva nova parfema za nju i njega cover Novi modni trend – providne kabanice · · · · · · ·