Nove boje za 2016.
PULS GRADA · dizajn

Kao što vam je već poznato, početkom svake godine se oglašavaju različiti instituti i kompanije koje se bave proizvodnjom boja, kako bi objasnili koa boja će u narednih 365 dana biti broj jedan. Tako je prošle zime Pantone otkrio da će boja između bordo i braon biti glavna, a da li su u tome uspeli možete da proverite posmatrajući sve što se zbilo na ovogodišnjoj modnoj pozornici. Kako je ova godina na samom kraju, vreme je za nove početke, i nove boje, koje će nas u 2016. grejati i hladiti…

Umesto jedne, odabrane su dve, a modna prognoza glasi – i za dečake i za devojčice! Šalu na stranu, nijanse koje je preporučila kompanija Pantone baziraju se na nijansi ružičastog kvarca, što će reći da je u pitanju pastelno, prljavo roze, i druga je sivkasto umereno plava. Nijanse su praškaste, pomalo pastelne, zagasite, takoreći zatvorene, mogu se odlično kombinovati jedna sa drugom, ili nositi odvojeno.

Možda vam zvuči neobično da umesto jedne boje koja bi trebalo da bude glavna, u 2016. možemo očekivati dvostruku ponudu, ali budući da se ove dve nijanse tako dobro uklapaju jedna sa drugom, institut Pantone je zapravo iznašao rešenje slično onoj drevnoj priči o jinu i jangu. Dve različite energije, koje se dobro dopunjuju, a koje, svaka za sebe predstavljaju različite karakteristike – ružičasti kvarc opisuje saosećanje i spokoj, dok je plava nijansa obeležje smirenosti i prozračnosti koja nudi opuštanje.

Nakon snažne crvene koja je bila ključna boja u 2015. ali i boje ružičaste orhideje koja je „vladala“ pre marsale, ove dve nove nijanse, smatraju stručnjaci neverovatna su novina u svetu kojem je potrebno da se što pre poveže sa svojim unutrašnjim bićem.

Pantone 2016: Vreme je za nove bojeOtvori galeriju

Akvarijum umesto javne govornice Javne govornice pretvorene u simpatične gradske akvarijume Izložba italijanske bižuterije Izložba „Lepota koja se nosi. Velika italijanska bižuterija“ od 11. decembru 11204388_861289583907238_6592413381032646828_n POLYHEDRA 3D štampa: Fascinantna realnost Trilobis-designrulz-1 Trilobis 65: Prva eko-jahta sa pogledom ispod vode · · ·