pantone-smoothies
PULS GRADA · gastro

Hedvig Kushner se nalazi u sred jednog ukusnog i šarenog eksperimenta. Ova dizajnerka iz Švedske vole da započne dan pijući gusti voćni šejk – smoothie. Jednog jutra je shvatila da praviti ovaj napitak podseća na proces mešanja boja.

Pomislila je: „Zar ne bi bilo super da se napravi smoothie u svakoj od boja iz Pantone spektra“. Ako niste upućeni u grafički dizajn, Pantone je osmislio sistem kodiranja boja, tako da koristeći njihovu šemu, profesionalci koji se bave štampom i dizajnom širom sveta „pričaju zajednički jezik“ kada se dogovaraju oko boja.

Hedvig prvo kupi papir u boji na kome će rasporediti sastojke i krajni proizvod, zatim odabere Pantone boju i zatim kreće da eksperimentiše sa voćem i povrćem dok ne dobije smoothie kakav je želela.

Više ovakvih napitaka možete videti u našoj galeriji:

Smoothie sa mlekom od soje sa ukusom vanile, bananom i tofu siromOtvori galeriju

Torta Princeza se tradicionalno jede u Švedskoj Porodica koja upoznaje svet preko tanjira Foto: Senja Vild RIB’Z grill & booze: Eklektični spoj Crna ovca IMG_3478 EDIT City letnja preporuka #39: Sladoledžinica Crna ovca pasanger 1 City letnja preporuka #33: Passengers Bar · ·