Par koji je prodao sve
fotografija

Možda je za nekoga prava ljubav sigurna luka u koju se blagovremeno uplovi bez kajanja, ali ovaj par je rešio da pokaže kako je moguće da ljubav bude i put oko sveta, i mirno more i neizvesna pučina…

Matt i Jessica Johnson kažu kako su previše vremena potrošili na sedenje ispred TV-a, bez razgovora ili aktivnog učestvovanja u nečemu što ih oboje zanima, stoga su rešili da svoj život promene, na bolje!

Gospodin i gospođa Johnson imaju po 32 godine, napustili su bezbrižan topli dom, prodali kuću i sve drugo što su imali i kupili jahtu na kojoj, zajedno sa svojom macom, žele da provedu narednih 5 godina. Kažu da je njihova odluka došla prilično spontano, kao realizacija Mattove želje, tj. sna da jednoga dana kupi jahtu i plovi. Danas oni troše oko 1000 dolara mesečno, i svaki minut svog vremena provode u aktivnostima koje nisu ni slične onome što se ljudima u braku nudi na kopnu. Nekada su bili uspešni poslovni ljudi, koji su dosta vremena provodili u kancelariji, a ostatak – ispred TV-a.

Shvatili su da ne žele da budu samo još jedan par Amerikanaca u statistici, koji pripada srednjoj klasi, ima decu, kola i kuću sa bazenom, i generalno nije ni nesrećan ni srećan! Do sada su posetili 16 zemalja, živeći na brodu, i Bahame i Peru i Kubu i mnoge druge, uživajući u predivnim krajevima i plažama, a sve to zajedno sa svojom usvojenom hrabrom macom!

Napustili su američki san bez kajanjaOtvori galeriju
Glastonbury Festival Fotografije Glastonbury festivala iz vazduha Zezanje u Njujorku 1969. Magično leto 1969. u Njujorku Mačke sa invaliditetom Mace invalidi – život je da se živi! Čudesni prizori pariske svakodnevice Pariz u objektivu Paula Almasyja · · ·