omega-3_hero
PULS GRADA · zdravlje

Za pravilan rast, razvoj i normalno funkcionisanje organizma potrebne su nam masne materije koje organizam ne može da sintetiše već ih moramo unositi putem hrane i suplemenata. To su esencijalne masne kiseline poznatije kao omega-3 i omega-6 masne kiseline.

Hrana bogata pomenutim omegama može biti biljnog i životinjskog porekla, pa tako ih ima u orasima, lanenom ulju, čia semenkama, spanaću, maslinovom ulju, ribljem ulju, tuni, lososu, sardini, bakalaru, skuši…Koliko često unosimo ove namirnice? Ribu npr. treba da unosimo barem dva puta nedeljno!

Zbog brzog tempa života nemamo vremena da se posvetimo sebi i zdravoj ishrani te nedostatak unosa ovih esencijalnih masnih kiselina može da prouzrokuje niz negativnih posledica koje se manisfestuju umorom, depresijom, lošom memorijom, suvom kožom, kardiovaskularnim problemima i slabom cirkulacijom.

Kada birate omega suplemente važno je da su oni potpuno prirodni i čisti, stabilni, bez ukusa na ribu, i naravno da imaju potpuni omega balans, optimalnu koncentraciju EPA i DHA.

Omega -3 su važne za sintezu hormona, smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, zapaljenja, starenja, artritisa, depresije, astme. Mogu da doprinesu smanjenju krvnog pritiska i trigliceride u krvi. Važne su za razvoj mozga i moždanih funkcija, za zdravu kosu, kožu, reprudiktivni sistem, za dobar vid, imuni sistem, rast,razvoj i koncentraciju kod dece.

Na tržištu Srbije se konačno pojavio preparat koji zadovoljava standarde omega suplementa. Reč je o Paradox kapsulama koje se mogu naći u tri pakovanja: Paradox Omega Capsules, Paradox Omega 3 Cardio TG i Paradox Omega Mums.

Paradox je 100% čist i prirodan proizvod koga čine savršeno izbalansinara kombinacija omega masnih kiselina i polifenol antioksidansi koji ovom proizvodu obezbeđuju naučno dokazanu stabilnost, veću od običnih omega ribljih ulja.

lonely-1822414_1280 5 simptoma depresije koje ne treba ignorisati Slika_2_cover Zašto je važna sertifikacija u zdravstvu? Germs_2 Najprljavija mesta u avionu page-heliocare Heliocare Ultra D kapsule: Za duplo uživanje pod suncem · · · ·